Tarptautinė studentų mokslinė konferencija „COINS 2010“: nuo molekulių iki populiacijų  (0)

Rugsėjo 21-25 dienomis studentus, besidominčius gamtos mokslais, į Vilniaus universiteto gamtos mokslų fakultetą kviečia tarptautinė studentų mokslinė konferencija „COINS 2010“. Jau septintąjį kartą žaliajame fakultete ši konferencija suburs studentus bei dėstytojus diskutuoti, mokytis bei dalintis moksline patirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„COINS 2010“ - tai konferencija, skirta bakalauro ir magistro studijų studentams, rašantiems tiriamuosius darbus ir norintiems juos pristatyti platesnei auditorijai, gauti konstruktyvios kritikos ir geranoriškų patarimų, praversiančių ruošiantis baigiamųjų darbų gynimuose. Šios konferencijos metu vyksta studentų mokslinių pranešimų pristatymai, paskaitos bei vizitai į Lietuvos mokslo centrus. Stendinių ir auditorinių mokslinių pristatymų metu paaiškėja, kokias gi mokslines problemas nagrinėja jaunieji ateities mokslininkai Lietuvoje ir Europoje,o įdomių paskaitų metu susipažįstama su mokslo naujovėmis ir perspektyvomis biotechnologijų, genetikos, biofizikos, biochemijos, ekologijos srityse.

Šiais metais simboliškai konferencijos atidarymas vyks VU širdyje- centrinių rūmų teatro salėje,o jį vainikuos Lietuvos mokslo premijos laureato prof. V. Kučinsko paskaita apie lietuvių genomo tyrimus. Konferencijos metu prof. V. Mildažienė iš Kauno Vytauto Didžiojo universiteto pristatys hipertermiją, kaip pažangų metodą vėžio gydymui, o dr. B. Suninėnaitė papasakos apie lipolitinius fermentus (vert. past.“lipolytic enzymes”). Šių metų konferencijoje didelis dėmesys taip pat yra sutelkiamas į bioįvairovės problematiką klimato kaitos kontekste. Mokslininkų, iš gamtos tyrimų centro, paskaitų metu studentai turės galimybę susipažinti su miegapelių ekologija bei paukščių paplitimo vidurio ir šiaurės Europoje pokyčiais, vykstančiais dėl klimato kaitos. Prof. E. Lekevičius iš gamtos mokslų fakulteto pristatys bendrąją biologinės adaptacijos teorijos koncepciją ir inicijuos atvirą diskusiją šia tema.

Šiais metais 30 greičiausiai užsiregistravusių VU studentų turės galimybę aplankyti Nacionalinį lazerių mokslo ir technologijų centrą (VU LTC), Biotechnologijos bei Vilniaus universiteto Onkologijos institutus, iš arčiau pamatyti, kuo gyvena šiose institucijose dirbantys mokslininkai.

„COINS 2010“ –tai mokslinis studentiškas renginys, kuriame susipina jaunatviškas studentiškas žingeidumas, kolegiška dėstytojų kritika bei noras pažinti. Ši konferencija - atvira ir jaunatviška erdvė, kur renkasi gamtiniu pasauliu besidomintis jaunimas, norintis diskutuoti mokslui aktualiomis temomis ir bendrauti. Tu visada esi laukiamas! Tave kviečia VU SA -Vilniaus universiteto studentų atstovybė!

Aplankykite mus – www.thecoins.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: