Bandymas parodė, kad originalios „HP LaserJet“ dažų kasetės yra pranašesnės už neoriginalias  (0)

Testavimo bendrovės „QualityLogic“ atliktas tyrimas parodė, kad originalios kompanijos „Hewlett-Packard“ (HP) lazerinių spausdintuvų dažų miltelių kasetės lenkia neoriginalias HP spausdintuvams skiriamas kasetes visose kategorijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„QualityLogic“ testuotojai išbandė 216 neoriginalių kasečių, kurios parduodamos Europoje, Artimuosiuose Rytuose ar Afrikoje (EMEA regione) ir palygino jas su originaliomis „HP LaserJet“ spausdintuvų kasetėmis. Tyrimas apėmė devynių gamintojų pagamintas perdirbtas bei nukopijuotas kasetes. Apibendrinus visas kategorijas, originalios HP kasetės veikė be problemų, tuo tarpu neoriginalios kasetės neišlaikė vidutiniškai 41,7 proc. testų. Remiamasi QualityLogic 2010-aisias atliktu tyrimu, užsakytu HP. Tyrime buvo lyginamos originalios HP “LaserJet Monochrome” spausdintuvų dažų kasetės (HP 36A ir 64A) su devynių kitų prekės ženklų dažų kasetėmis, parduodamomis Europoje, Artimuosiuose Rytuose ar Afrikoje ir pritaikytomis “HP LaserJet P1505” ir “HP LaserJet P4015” spausdintuvams. Daugiau informacijos apie tyrimą: www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf.

Iš visų originaliomis „HP LaserJet“ kasetėmis išspausdintų bandomųjų puslapių vidutiniškai 97 proc. buvo pripažinti tinkami naudoti visoms reikmėms, tarp jų ir platinimui už bendrovės ribų. Tuo tarpu tik 61 proc. neoriginaliomis kasetėmis išspausdintų puslapių atitiko keliamus reikalavimus.

Iš išbandytų 216 neoriginalių lazerinio spausdintuvo kasečių 87 kasetės išspausdino 50 ir daugiau procentų spaudinių, kurių kokybė netenkino verslo poreikių ir buvo tinkami nebent vidiniam naudojimui.

Testų metu spausdinant originaliomis „HP LaserJet“ kasetėmis, dažai su popieriumi sukibdavo tvirtai, tuo tarpu neoriginalių kasečių dažai ne taip kokybiškai sukibdavo su popieriumi. Kai dažai tvirtai nesurišami su popieriumi, didėja tikimybė, kad jie nusitrins arba išteps kitus puslapius.

Dauguma ne HP pagamintų dažų kasečių tekstą ir grafinius elementus spausdino šviesesniu atspalviu nei originalios „HP LaserJet“ kasetės.

HP EMEA regiono Lazerinių spausdintuvų ir verslo sprendimų padalinio rinkodaros vadovas Luisas Casado sako, kad klientai, norėdami už gerą kainą įsigyti kokybišką spausdinimo paslaugą, turėtų skaičiuoti spausdinimo išlaidų visumos, o ne tik spausdinimo kasetės kainą. Taip pat svarbu atsižvelgti į keletą faktorių, tokių kaip kokybė, patikimumas ir našumas.

„Tyrimo rezultatai rodo, kad, naudojant originalias HP spausdinimo medžiagas išspausdinama daugiau profesionalios kokybės puslapių ir veikla yra našesnė, nei naudojant neoriginalias dažų kasetes, – sakė L.Casado. – Perkant originalias HP spausdinimo medžiagas, HP klientų gaunama investicijų grąža yra patikima. Beje, neoriginalios dažų kasetės per tam tikrą laikotarpį gali kainuoti iki 20 proc. Daugiau* nei originalios „HP LaserJet“ kasetės“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: