Judėjimas „Už gamtą“ steigia paukščių stebėtojų klubą „Aves Lituania“  (0)

Judėjimas „Už gamtą“ steigia paukščių stebėtojų klubą „Aves Lituania“. Klubui pirmininkaus judėjimo vadovas, gamtos mokslų daktaras, ornitologas, keliautojas, fotografas, žurnalistas Algirdas Knystautas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klubo tikslas – įtraukti kuo daugiau Lietuvos ir užsienio žmonių į pasaulyje itin populiarų hobį – paukščių stebėjimą. Milijonai planetos gyventojų semiasi įkvėpimo iš paukščių patrauklumo, grožio bei giesmių, puikiai ir itin turiningai praleidžia laiką gamtoje, kaskart sužinodami vis daugiau. Be estetinio grožio, čia svarbus ir azartas – pamatyti ir sužinoti daugiau. Svarbus sveikas kolekcionavimo jausmas – kiek pamatėte naujų rūšių, ar sugebėsite vėl jas atpažinti. Aktyvus domėjimasis paukščiais, „intymios“ pažintys su jais kaip niekas didina gamtai neabejingų žmonių skaičių.

Kodėl stebime paukščius? Kodėl ne kitas gyvūnų grupes? Trys dideli pliusai paukščių naudai – lengvai pamatomi, puikiai girdimi ir vizualiai tobuli. Suprantama, auga dabar ir drugelių stebėtojų gretos, o laimė stebėti Afrikos didžiuosius žinduolius buvo ir yra tikrai išskirtinė. Bet paukščių nenurungs niekas.

Pirminė klubo užduotis – surinkti „kritinė masę“ besidominčių  nauja ar jau įprasta idėja įvairių visuomenės sluoksnių atstovų, organizuoti susitikimus bei ekskursijas į ornitologiškai įdomiausias šalies vietas. Su mumis bus patyrę specialistai, kurie užtikrins, kad kelionės bus malonios visomis prasmėmis. Toliau tikimės patraukti į platesnius vandenis kartu su aktyviais klubo nariais. Planuose Estijos, Latvijos ir Lenkijos  „karšti“ taškai, kur galima išsirengti keletui dienų geriausiu paukščiams metų laiku. Tolimesnėse kelionėse stengsimės derinti paukščių stebėjimą ir vietinę kultūrą, architektūrą, tradicijas.

O kai jausimės pilnai pasikaustę, vyksime į egzotiką. Iš tolimesnių kelionių planuose Tian Šanio kalnai ir Kazachstano dykumos, Norvegijos tundros, Nepalas, Peru. Niekada nepamatysite tolimos šalies taip gerai, kaip vysktant su paukščių stebėtojais. Šia aksioma jau vadovaujasi JK kelionių organizatoriai.

Šiuo metu  narystė klube nemokama. Detalės judėjimo „Už gamtą“ tinklapyje www.uzgamta.com   skyrelyje Klubas „Aves Lituania“. Jei norite dalyvauti naujo klubo veikoje, atsiųskite žinutę į info@uzgamta.com  iš adreso, kuriuo norite gauti informaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)