O jei taip pabandžius Lietuvoje? Škotijos mokykla daro eksperimentą - visiškai atsisakė namų darbų  (3)

193 mokinius turinti Inverlochy pradinė mokykla Forst William miestelyje, Škotijoje, nusprendė vaikams vietoje namų darbų leisti skaityti knygas, žurnalus ir komiksus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokykla sprendimą priėmė leidusi mokiniams, mokytojams ir tėvams balsuoti – beveik 80 proc. mokinių, 62 proc. mokinių tėvų ir lygiai pusė mokytojų palaikė sprendimą vaikams neskirti namų darbų.

Šešias savaites mokykloje paskirtas bandymo laikotarpis, kurio metu mokytojai neskyrė jokių namų darbų, kad vaikai grįžę namo turėtų daugiau laiko žaidimams ir laisvalaikiui.

Bandomajam laikotarpiui pasibaigus, vaikai namo parnešė lapelius, kuriuose jų tėvai turėjo pažymėti savo nuomonę dėl naujosios namų darbų neuždavimo politikos.

Vieno mokinio tėvas, knygų vaikams autorius Barry‘is Hutchinson‘as teigė, kad namų darbai stresą sukelia ne tik vaikams, bet ir jų tėvams.

„Vaikai turi tiek daug popamokinės veiklos. Jiems reikia laisvo laiko pabūti paprasčiausiais vaikais“, - tikino vyras.

Be to, pridūrė jis, tėvai, kurie nori, kad jų vaikai mokytųsi ir namie, mokomosios medžiagos gali susirasti patys internete.

Kito mokinio mama Susan Campbell taip pat pritarė pakeitimui ir teigė: „Namų darbai užima labai daug laiko, o jeigu tą dieną sūnus dar eina į būrelį ar turi kitos popamokinės veiklos, namų darbai kartais pradedami tik 20 val. vakare.“

„Jam jau reikėtų eiti miegoti, bet mes sėdime su juo prie stalo ir padedame jam atlikti namų darbus. Taip vėlai vakare juos daryti sunku, todėl mes sprendimą palaikome, o vietoje namų darbų su sūnumi skaitysime“, - kalbėjo moteris.

Škotijos mokytojų profesinės sąjungos (angl. The Educational Institute of Scotland; EIS) atstovas teigė: „Svarbu, kad mokiniai ugdytų savo įgūdžius mokytis savarankiškai, o namų darbai yra tik vienas – bet ne vienintelis – būdas juos to išmokyti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(11)
(1)
(10)

Komentarai (3)