Kas trečias gyventojas – „perkrautas“ technologijomis  (2)

Kembridžo universitete atliktas mokslinis tyrimas rodo, kad trečdalis žmonių jaučiasi „perkrauti“ technologijomis. Tuo metu vaikai vis dar pirmenybę teigia gyvam bendravimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštuonis mėnesius trukęs mokslinis projektas, kuriame rinkti duomenys ne tik iš Didžiosios Britanijos, parodė, kad 38 proc. 10-14 metų vaikai galvoja, kad šiuolaikinės technologijos gali būti „nuviliančios“. Panašiai jaučiasi ir dešimtmečiu vyresni gyventojai.

Beje didžioji dalis jaunimo pripažino, kad mieliau bendrautų gyvai nei skaitmeniniu būdu. Tie žmonės, kurie teigė esantys „perkrauti“ technologijomis, taip pat pasirodė esantys mažiau patenkinti kitais gyvenimo aspektais. Žmonės, kurie kontroliuoja technologijų naudojimą, jaučiasi laimingesni.

„Tyrimas parodė, kad komunikacijos technologijos veikia mus daugiausia teigiamai, tačiau yra pavyzdžių, kai žmonės nesusitvarko su technologijomis“, - teigia tyrimą atlikę mokslininkai. Beveik pusė apklaustų jaunuolių teigė, kad jau bando sumažinti laiką praleistą su technologijomis. 42 proc. apklausos dalyvių pripažino, kad jau bandė mažiau „sėdėti“ socialiniuose tinkluose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Birutė Masaitytė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)