Kinijoje paukštis dėl itin „riebių“ keiksmų uždarytas į vienutę (Video)  (6)

Kinų zoologijos sodo prižiūrėtojai buvo priversti uždaryti idealiai žmonių kalbą ir balsą atkartoti sugebantį paukštį paprastąją kalvų mainą (Gracula religiosa) į vienutę, toliau nuo lankytojų, kuomet šis pradėjo itin vulgariai keikti parko lankytojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wuhan evening news“ pranešė, kad paprastoji kalvų maina (Gracula religiosa) yra unikalus paukštis, nes geba itin tiksliai atkartoti žmonių balsus. Jiufeng zoologijos sode buvę keturi šios rūšies paukščiai yra gausiai lankomi, nes labai linksmina parko svečius savo tobulu žmonių kalbos mėgdžiojimu. Tie patys svečiai greičiausiai ir išmokė vieną iš paukščių itin „riebių“ keiksmų.

Mainos gyvena pietryčių Azijoje. Kinijos zoologijos sode jos atsidūrė iš Vietnamo, kur šie paukščiai neretai būna veisiami ir specialiai pratinami prie žmonių draugijos.

Prieš kelias savaites prižiūrėtojai nustebo, kai vietoj įprasto „ni hao“ („sveiki“) jie išgirdo riebų keiksmą, kurio kinų naujienų agentūra nedrįso įvardinti.

„Šie paukščiai turi labai gerą atmintį. Mes manome, kad keiktis paukštį išmokė patys lankytojai“, - teigė zoologijos sodo prižiūrėtojas Li Yun.

Norėdami apsaugoti parko reputaciją ir pačius lankytojus, paukštį prižiūrėtojai atskyrė nuo kitų, kad šis neišmokytų jų to paties. Parko direkcija teigia, kad paukštis „patupdytas į vienutę, kur jam rengiami „specialūs mokymai“. Patikslinama, kad „specialūs mokymai“ nesusiję su jokiomis fizinėmis bausmėmis: paukščiui tiesiog nuolat duodama klausyti mandagių žodžių ir išsireiškimų įrašų, tikintis, kad jis pamirš keiksmažodžius ir juos pakeis naujais žodžiais. Vienutė esą reikalinga tam, kad paukštis būtų kuo mažiau trikdomas, nuobodžiautų, todėl neturėdamas užsiėmimo jis bus priverstas mokytis. Tiesa, kai kurie prižiūrėtojai abejoja ar planas pavyks, nes mainos turi nuostabią atmintį ir retai kada užmiršta tai, ką išmoksta.

Prie likusių trijų paukščių narvo jau atsirado užrašai, skelbiantys, kad lankytojai nemokytų paukščių negražių žodžių, nes juos teks „uždaryti, kur nešviečia saulė“.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(22)
(0)
(6)

Komentarai (6)