Kam darbo pokalbiuose šypsosi laimė: savimyloms ar kukliesiems?  (0)

Išanalizavę vienodą kvalifikaciją turinčių kandidatų pasirodymus mokslininkai nustatė, jog tų kultūrų atstovams, kuriose vertinamas nuolankumas, įskaitant kai kurias Azijos šalis, gali būti sunkiau rasti darbą Šiaurės Amerikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Darbo pokalbis yra viena iš nedaugelio gyvenimo situacijų, kuriose narcizizmas, pavyzdžiui, gyrimasis, sudaro teigiamą įspūdį, – sako tyrimo vadovas iš Didžiosios Britanijos Kolumbijos universiteto psichologijos profesorius Delas Paulhusas. – Įprastai žmonės nelinkę toleruoti tokio elgesio.“

Prieš tirdami dalyvių pasirodymą darbo pokalbiuose mokslininkai davė jiems užpildyti klausimyną, kuris parodė jų narcisizmo lygį. Jie išsiaiškino, kad tie, kurie buvo įvertinti kaip narcizai, darbdaviams patiko labiau, rašo phys.org.

Vėliau darbo pokalbiai buvo peržiūrimi specialistų komandos. Savimylos buvo labiau linkę kalbėti apie save, užmegzti akių kontaktą, juokauti ir klausti daugiau klausimų. Dėl šių bruožų jie įvertinti geriau nei nuolankesni.

Mokslininkai nustatė, kad kinai, korėjiečiai, japonai, kuriose narcisizmas neskatinamas, gaudavo kur kas mažiau aukštų įvertinimų.

„Bendraudami darbo pokalbiuose kandidatai turėtų daugiau pasakoti apie save. Kandidatai turėtų atsiriboti nuo kultūros, kurioje gyvena, ir susitelkti į individualias kvalifikacijas“, – apibendrinimą iš išvadų daro D.Paulhusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(11)
(2)

Komentarai (0)