Patarimas pigių lėktuvų bilietų medžiotojams: pakeiskite savo buvimo vietą  (2)

Kai kurie lėktuvo bilietai gali būti pigesni priklausomai nuo to, kur būdami juos perkate. Na, arba tiesiog apsimetate, kad esate kitur. „Time“ pataria, kaip sutaupyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dėl priežasčių, kurių aš niekad nesuprasiu, kiekvieną kartą, kai bandžiau užsisakyti vietinį skrydį kitoje šalyje, kainos visuomet būdavo plėšikiškos. Bet, pavyzdžiui, kai būdavau Bankoke, to paties skrydžio kaina nukrisdavo nuo 300 iki 30 dolerių dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių. Šis fenomenas egzistuoja todėl, kad, priklausomai nuo pardavimo vietos, svyruoja bet kokio tarptautinio skrydžio kaina“, – rašo „Time“ žurnalistas.

Daug žmonių, pasak jo, tiesiog nežino, kad egzistuoja paprastas triukas, kaip galima gauti pigesnį skrydį.

Jam pačiam pavyko nusipirkti skrydį už 371 dolerį iš Niujorko į Kolumbiją, nors turėjo mokėti daugiau nei 500 dolerių.

Šis triukas veikia ir tarptautiniams skrydžiams, tačiau geriausia, kai perkami vietiniai skrydžiai užsienio valstybėje.

Tam, kad parodytų, kaip tai veikia, žurnalistas ieškojo skrydžių iš Kartachenos į Bogotą (du miestai Kolumbijoje), pasinaudodamas „Google ITA“, „Kayak“ ir „Skyscanner“.

„Kayak“ rodo, kad pigiausias skrydis su LAN avialinijos šia kryptimi kainuoja 116 dolerių, o su „Avianca“ – 137 dolerius.

Ieškant bilietų per „Google ITA“ ir nurodžius, kad bilietai yra perkami iš Niujorko, galime matyti lygiai tokias pačias kainas. Panašias siūlo ir „Skyscanner“ – 114 dolerių su LAN ir 136 doleriai su „Avianca“.

Tačiau kas bus, jeigu vietoje savo buvimo vietos nurodysime ne Niujorką, o vieną iš Kolumbijos miestų? Visų pirma, kainos bus nurodytos Kolumbijos pesais. O ir sutaupysite.

Pakeitus paiešką, sistemos rodo, kad pigiausias skrydis su „Avianca“ yra 116,280 COP (taigi maždaug 61,59 dolerio), o su LAN – 173,820 COP ( taigi apie 91,96 dolerio). Trumpai tariant, vien pakeitus pirkimo vietą, galima sutaupyti 74,41 dolerio su „Avianca ir 22,04 dolerio su LAN.

Kad sutaupytumėte dar daugiau, įsitikinkite, kad mokate kredito kortele, kuria atsiskaitant netaikomi tarptautiniai pervedimo mokesčiai.

Šis triukas, rašo autorius, geriausiai veikia perkant ne tarptautinius skrydžius, bet vietinius skrydžius tam tikroje šalyje.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(39)
(2)
(37)

Komentarai (2)