Sąrašas šalių, kuriose geriausia mirti: kur atsidūrė Lietuva?  (0)

„Economist Intelligence Unit“ atliko tyrimą siekdami nustatyti, kurioje šalyje geriausia mirti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo metu buvo vertinamos paliatyvios slaugos paslaugos kiekvienoje šalyje. Esą būtent šis rodiklis nurodo, kur geriausiai pasirūpinama mirštančiais pacientais.

Tyrime teigiama, kad paliatyvios slaugos paslaugos šalyse yra vienas svarbiausių vertinimo kriterijų kalbant apie senyvus bei sunkiomis ligomis sergančius žmones, galimybes jiems užtikrinti geriausią priežiūrą ir orų išėjimą anapilin.

Šalys buvo vertinamos pagal šios paslaugos kokybę (30 proc.), aplinką, kurioje ji teikiama (20 proc.), žmogiškuosius išteklius (20 proc.), paslaugos prieinamumą (20 proc.), bendruomenės dalyvavimą (10 proc.).

„Economist Intelligence Unit“ komanda ištyrė 80 valstybių, pasinaudodama statistiniais duomenimis bei apklausdama daugiau nei 120 ekspertų iš visų šalių.

Pirmasis penketukas atrodo taip:

1. Didžioji Britanija, surinkusi 93,9 balus

2. Australija, surinkusi 91,6 baltus

3. Naujoji Zelandija, surinkusi 87,6 balus

4. Airija, surinkus 85,8 balus

5. Belgija, Surinkusi 84,5 balus.

Minėtame reitinge Lietuva, surinko 54 balus ir užėmė vos 30 vietą. Šalia Lietuvos 29 pozicijoje atsidūrė Kosta Rika, o 31 vietoje – Panama.

Mūsų šalį kiek aplenkė Lenkija, atsidūrusi 26 vietoje. Kiek žemesnė – 33 vieta atiteko Čekijai. Tuo tarpu Rusija „puikuojasi“ vos 48 vietoje. Latvija ir Estija į tyrimą nebuvo įtrauktos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (0)