Superkompiuteris apskaičiavo, kokios Kalėdų dovanos šįmet bus populiariausios  (2)

Išmanieji laikrodžiai, televizoriai ir sportinė avalynė - šie ir kur kas įdomesni dalykai bus populiariausios Kalėdų dovanos šiais metais, prognozuoja IBM sukurta dirbtinio intelekto platforma – superkompiuteris „Watson“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be „Samsung“ televizorių, „Apple Watch“ išmaniųjų laikrodžių, reperio Dr.Dre bendrovės sukurtų ausinių „Beats by Dre“ šiais metais bus geidžiami ir „Lego“ rinkiniai bei „Nike“ bėgimo bateliai.

Natūralią žmonių kalbą atpažįstančio superkompiuterio prognozės remiasi dešimtyje tūkstančių skirtingų socialinių tinklų, tinklaraščių, forumų, produktų reitingavimo bei apžvalgų portalų surinkta ir apibendrinta informacija.

Atlikdamas prognozes „Watson“ dirbtinis intelektas įvertina dešimtis milijonų vartotojų pasisakymų, ypatingą dėmesį kreipdamas jų vertinimams bei norui įsigyti konkrečią prekę.

„Watson“ superkompiuteris taip pat analizuoja vartotojų nuotaikų pokyčius bei prognozuoja būsimus veiksmus.

„Mažmeninės prekybos tendencijos – tokios kaip kalėdinių dovanų ar didžiųjų išpardavimų prognozė – yra tik labai maža dalis to, ką gali ir daro „Watson“ dirbtinio intelekto platforma. Superkompiuteris analizuoja milžiniškus duomenų srautus ir fiksuoja ne tik tam tikrus pokyčius, bet ir jų priežastis bei numato būsimas tendencijas. Tai ateities technologija, kuri veikia jau šiandien ir pateikia naudingą informaciją tiek verslui, tiek paprastam vartotojui“, – sako IBM atstovas viešajam sektoriui Lietuvoje Gytis Nemanis.

Televizoriai, išmanusis „Apple“ laikrodis, ausinės ir pusiau profesionali fototechnika prieš Kalėdas kelia didžiausią dovanų ieškančių ir laukiančių pirkėjų susidomėjimą. Pirmoji vieta populiariausių technikos gaminių sąraše tenka „Samsung“ televizoriams, antroji – „Apple“ laikrodžiams, trečioji – „Sony“ televizoriams. Po jų rikiuojasi „Beats by Dre“ ausinės, LG televizoriai, „Canon“ ir „Nikon“ fotoaparatai.

Ieškantys žaislų šiemet dovanoms renkasi „Lego“ rinkinius. Populiariausiųjų sąraše pirmoji vieta tenka „Lego Star Wars“, antroji – Lego Friends“, trečioji – „Lego City“. Šalia klasikinių „Lego“ rinkinių kaip geidžiamiausias dovanas vaikams „Watson“ įvardijo ir modernių technologijų kūrinius – „Hoverboards“ riedžius bei interaktyvius droidus.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai prieš Kalėdas daugiausiai diskutuoja apie „Nike“ bėgimo batelius.

IBM „Watson“ kompiuterio įžvalgas bei kalėdinių dovanų tendencijų pokyčius galima sužinoti iš „Apple „App Store parsisiuntus nemokamą „Watson Trend“ mobiliąją aplikaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (2)