Kas nutiko šio žmogaus rankoms? Viskas gerai - po poros dienų jos jau buvo sugijusios  (3)

Rankos mums labai svarbios, tačiau jos turi ištverti viską. Tai - pagrindinis mūsų įrankis, naudojamas nuolat. Visgi, retai kada pamatysi tokias rankas kaip šios nuotraukoje. Šia nuotrauka pasidalino Alexas Gregory. Kas nutiko sportininko rankoms ir kiek laiko užtruko kol jos išgijo?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-09-06 Kas nutiko šio žmogaus rankoms? Viskas gerai - po poros dienų jos jau buvo sugijusios  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alexas Gregory - profesionalus britų irkluotojas, du kartus olimpinėse žaidynėse laimėjęs aukso medalius. Taigi, jo rankos įprastai būna nutrintos nuo treniruočių, tačiau šitaip jos atrodo pirmą kartą. Gregory dalyvauja labdaros ekspedicijoje Arkties vandenyne. Pusantro mėnesio kelionė buvo skirta surinkti pinigų mokyklai Himalajuose. Alexui patinka iššūkiai ir būti gamtoje, todėl nebuvo sunku jį įkalbėti ryžtis šiai kelionei.

„The Polar Row“ ekspedicija pajudėjo iš šiaurės rytų Norvegijos liepos 8 dieną. Irkluotojai pasiekė Svalbardo salyną, o tuomet pasuko link Islandijos. Tačiau tuomet prasidėjo problemos. Visų pirma, apsiniaukęs dangus nepraleido saulės šviesos, reikalingos saulės baterijų darbui. Taigi, ekspedicijos nariams trūko elektros, strigo prietaisų darbas. Gregory savo socialiniuose tinkluose dalinosi pastebėjimais. Kartą jis parašė „Viskas taip pilka. Dar niekada nebuvau vietoje su tiek pilkos spalvos“. O tuomet skundėsi drėgme.

Ekspediciją teko nutraukti. Vyrai ilsėjosi nedidelėje saloje, tačiau jų savijauta nesitaisė. Buvo priimtas sprendimas į Islandiją nebeirkluoti. Nepaisant to, kad ekspedicija buvo nutraukta anksčiau laiko, įgulos nariai ją vis tiek laiko pavykusia. Buvo sukarta daugiau nei 960 kilometrų, ištverta nemažai gamtos išbandymų ir pagerinta 11 pasaulio rekordų. Tačiau, aišku, irkluotojų rankoms teko iškęsti nemažai.

Tai, ką matote nuotraukoje, Alexo Gregory rankos po ilgo darbo su šlapiomis pirštinėmis. Nors profesionali apranga padėjo išvengti pūslių, drėgmė atliko savo juodą darbą ir rankos buvo stipriai sužalotos. Tačiau žmogaus kūnas ir yra tuo įspūdingas, kad greitai gyja. Gregory rankos atrodė daug geriau jau po kelių dienų, o jau po poros savaičių jos buvo visiškai išgijusios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(8)
(20)

Komentarai (3)