Suomiai prajuokino estus - į Taliną atvyko karšto vandens kubile (Video)  ()

Gerokai pigesnis ir pramogų pilnas Talinas taip traukia suomius iš Helsinkio, kad jie pasiryžę perplaukti Suomijos įlanką bet kokiais įmanomais būdais – net ir karšto vandens kubilu. Tokią kelionę atliko garsus suomių pokštininkas ir išradėjas Janne Kapylehto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Originaliais darbais išgarsėjęs suomių išradėjas J. Kapylehto žinomas dėl savo besisukančių ledo skridinių, bet tuo jis užsiima žiemą, o šią vasarą nusprendė surengti dar vieną originalų žygį per Suomijos įlanką iš Helsinkio į Taliną. 

Pernai tam jis panaudojo sauną, o šįmet nusprendė perplaukti jūrą karšto vandens kubile. Kaip tarė taip ir padarė. Tiesa, kelionė neapsiėjo be staigmenų.

„Mano akys tiesiog dega, net negaliu atsimerkti. Jūros vanduo susimaišė su kremu nuo saulės, kuriuo bandžiau pasitepti, ir viskas pateko į akis, dabar nieko nematau, nes jas labai niežti“, – sako aktorius Ville Haapasalo.

Orai kelionei buvo tikrai neblogi  – daug saulės, tik gal kiek per daug bangų ir vėjo.

„Turėjome šiokį tokį nemalonumą – kepsninė iškrito už borto. Praėjusį kartą tokių problemų nekilo, todėl jos net nepririšome prie plausto, bet šį kartą ji dingo labai greitai“, – pasakojo J. Kapylehto.

Suomiams teko įveikti 90 kilometrų ir tam jie sugaišo tik 10 valandų – gerokai trumpiau, nei tikėjosi. Kita vertus, plaustą su kubilu mėtančios bangos privertė pakoreguoti plaukimo būdą. Kaip ten bebūtų, narsiųjų suomių komanda pasiekė Talino prieplauką ir sveiki gyvi išlipo į krantą, tai yra į Estijos krantą išlipo iš savo karšto vandens kubilo.

Suomiai tebėra pagrindiniai turistai Estijos sostinėje – ir dėl kainų, ir dėl geografinio artumo, nes per Suomijos įlanką plaukiantys keltai gali įveikti abiejų šalių sostines skiriantį nuotolį per 3 valandas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()