Atnaujinta mokslo ir studijų svetainė  (1)

Vakar, gruodžio 27 dieną, pradėjo veikti atnaujinta interneto svetainė www.mokslas.lt, praneša Švietimo ir mokslo ministerija. Tinklalapio tikslas – informuoti visuomenę ir atskiras jos grupes apie mokslo ir studijų sistemos pertvarką bei pateikti naudingos informacijos, susijusios su mokslu ir studijomis. Todėl pradžioje interneto svetainė startuoja su pagrindine informacija apie mokslo ir studijų pertvarką, o artimiausiu metu tinklalapis bus papildytas moksleiviams, studentams ir mokslininkams naudinga ir aktualia informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tinklalapis suskirstytas į keturias dalis: „Apie mokslo ir studijų sistemos pertvarką“, „Moksleiviams“, „Studentams“ ir „Mokslininkams“. Tokia interneto svetainės struktūra turėtų leisti vartotojams lengviau ir paprasčiau rasti jiems reikalingos informacijos. Jeigu tokios informacijos kada nors atsiras šiame tinklapyje...

Tinklalapio dalyje „Apie mokslo ir studijų sistemos pertvarką“ pateikiama informacija apie pertvarkos eigą, mokslo ir studijų sistemos reformos kryptys ir gairės, aktualūs įstatymai bei dokumentai, užsienio patirtis.

Skiltyje „Moksleiviams“ bus galima rasti informacijos, kokias studijas geriau pasirinkti, ką ir kur mokytis, koks yra studentiškas gyvenimas. „Studentų“ dalyje pateikiama informacija apie studijas, mainų programas, nuorodos į studentiškas ir nevyriausybines organizacijas. „Mokslininkų“ dalyje bus galima rasti medžiagos apie Lietuvos ir Europos Sąjungos mokslo politiką, programų finansavimą, svarbius nutarimus ir dokumentus.

Svetainę administruojanti Švietimo ir mokslo ministerija tikisi, jog svetainė www.mokslas.lt taps ne tik naudingu informacijos šaltiniu, bet ir populiaria bendravimo, diskusijų vieta.

Na, o mes irgi tikimės, jog šis projektas bus kažkam naudingas, nors kolkas jis primena labai gražiai įvilktą tradiciškai nuobodų valdišką puslapį. Turbūt be komercinių projektų tikrasis mokslo populiarinimas Lietuvoje visiškai žlugęs reikalas. O galėtų visgi Švietimo ir mokslo ministerija imti veikti tikrai kažką naudingo ir reikalingo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)