Trigubas smūgis „rusiškam“ Krymui per vieną dieną  (0)

Krymas šią dieną [grd. 26, penktadienį] gali vadinti „juoduoju penktadieniu. Kadangi šiandien pusiasaliui iš įvairių pusių buvo suduoti trys stiprūs smūgiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmas smūgis

Šiandien 13:50 Kijevo laiku Ukraina visiškai atjungė elektros tiekimą aneksuotam Krymui.

Kaip pažymima Krymo žiniasklaidoje, be elektros liko visos pusiasalio gyvenvietės, tarp jų ir Armianskas, kur eina atskira aukštos įtampos elektros tiekimo linija. Kaip ir praeitą kartą, gruodžio 24 d., respublikos teritorijoje atjungtos visos ryšio linijos. Aneksuotojo Krymo pasiskelbęs kuro ir energetikos ministras Sergejus Jegorovas kol kas neturi informacijos apie atjungimo priežastis.

Vėliau pasirodė informacija, kad gruodžio 26 dieną, 13:50 Krymo energetinė sistema buvo atjungta nuo bendros Ukrainos energetinės sistemos Nacionalinės energetikos kompanijos „Ykrenergo“ pavedimu.

Antras smūgis

Ukraina šiandien pranešė apie visišką visų krovininių, o nuo rytojaus – ir visų keleivinių traukinių vykimą į Krymą.

Kaip pranešė valstybinės įmonės „Укрзализниця“ spaudos tarnyba, siekdama užtikrinti judėjimo saugumą, Krymo pusėn važiuojančių traukinių maršrutai apribojami iki Novoaleksejevkos ir Chersono stočių.

„Į reisą vykstantys traukiniai nuo gruodžio 27 dienos važiuos iki nurodytų stočių“, – sakoma pranešime.

„Taip pat nuo gruodžio 26 dienos įvestas draudimas geležinkeliu pervežti bet kokius krovinius tarp žemyninės Ukrainos dalies ir Krymo“, – nurodoma pranešime.

Trečias smūgis

Tarptautinių mokėjimų sistema Visa nusprendė šiandien nuo savo tarnybų atjungti Krymo pusiasalyje veikiančius Rusijos bankus.

„Gruodžio 19 d. JAV prezidentas Barakas Obama pasirašė nurodymą blokuoti tam tikrų asmenų asmenybę ir uždrausti tam tikras operacijas, susijusias su Krymu, skiriantį sankcijas, draudžiančias JAV registruotoms kompanijoms, tiesiogiai ar netiesiogiai, teikti paslaugas asmenims, vykdantiems veiklą Krymo teritorijoje“, – sakoma oficialiame Visa pareiškime.

Krymas mūsų – mums kryžius…

Gruodžio 19 d. Barako Obamos įsaku JAV paskelbė ekonominę Krymo blokadą. Įsaku draudžiama JAV gyventojams atlikti naujas investicijas, eksportuoti, reeksportuoti, parduoti ir pristatyti prekes, paslaugas ir technologijas iš JAV į Krymą, o taip pat importuoti prekes, paslaugas ir technologijas iš Krymo į JAV.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(215)
(17)
(198)

Komentarai (0)