Putinas atsisakė „geopolitinio konflikto“  (1)

RF prezidentas Vladimiras Putinas po Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pareiškimo apie naujų sankcijų neišvengiamumą paaiškino Rusijos užsienio politikos poziciją. Jo žodžius, pasakytus lapkričio 26 d., trečiadienį RF Ginkluotųjų pajėgų vystymo pasitarime perduoda “Interfax".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes niekam negrasinam ir nesirengiam veltis į kokius nors geopolitinius žaidimus, intrigas ir juo labiau, konfliktus, kad ir kaip kas norėtų mus ten įtraukti“, – perduoda Rusijos prezidento žodžius agentūra.

Antradienį, lapkričio 25d., Angela Merkel, pasisakydama Europos šeimyninių bendrovių kongrese, pasakė, kad jei Rusija nekeis politikos Ukrainos atžvilgiu, Maskvos laukia naujos „neišvengiamos“ sankcijos.

„Nepailsdami stengiamės diplomatinėmis priemonėmis sureguliuoti šią krizę. Tačiau, kaip bebūtų gaila, jos metu ir toliau pažeidžiamas Ukrainos teritorinis vientisumas“, – pabrėžė ji.

Naują sankcijų paketą ES įvedė Rusijai 2014 m. liepą. Tada VTB, VEB, Sberbank, Rosselchozbank neteko galimybės ES šalyse platinti pinigų rinkos instrumentus, kurių išpirkimo terminas ilgesnis, nei 90 dienų, o taip pat naujas akcijas ir visus jų vedinius. Rugsėjį Europos Sąjunga šį terminą sutrumpino iki 30 dienų. Apribojimas netaikomas šių finansinių organizacijų dukteriniams bankams, esantiems ES teritorijoje.

Pirmąsias sankcijas ES įvedė 2014 metų kovo viduryje dėl Krymo įtraukimo į RF sudėtį. Nuo tada buvo priimt devyni sankcijų paketai, palietę 119 fizinių ir 23 juridinus asmenis. Sankcijos taip pat paveikė Rusijos ekonomikos energetikos, finansų ir gynybos sektorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(22)
(12)
(10)

Komentarai (1)