Ginklus Lietuvoje bus galima įsigyti internetu  (0)

Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau – Policijos departamentas) sėkmingai vykdo projektą, kuris suteiks galimybę elektroninėmis priemonėmis pateikti prašymus dėl leidimų ginklams, pirotechnikos priemonėms, asmens ir turto saugos veiklai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja elektroninė paslauga „Dokumentų, susijusių su ginklais, pirotechnikos priemonėmis, asmens turto sauga, pateikimas, apdorojimas ir paskirstymas“ kuriama įgyvendinant projekto „Viešosios policijos paslaugos, pranešimų policijai teikimas, perkėlimas į elektroninę erdvę“ antrąją dalį. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis pagal 2007–2013 m. Ekonomikos augimo veiksmų programos 3 prioriteto „Informacinė visuomenė visiems“ įgyvendinimo priemonę Nr. VP2-3.1-IVPK-01 „Elektroninės valdžios paslaugos“ ir valstybės biudžeto lėšomis. Projektui įgyvendinti skirta 6,38 mln. litų. Projektas pradėtas įgyvendinti 2009 m. gegužės mėnesį.

Šį mėnesį sėkmingai baigtas programinės įrangos sukūrimo paslaugų analizės ir struktūros parengimo etapas. Intensyviai vykdomi informacinės sistemos projektavimo ir kūrimo (programavimo) darbai. Pabaigus informacinės sistemos programavimo ir kūrimo darbus, bus atliekamas sistemos testavimas, programinės įrangos įdiegimas testinėje aplinkoje ir bandomoji eksplotacija. Informacinės sistemos naudotojams bus surengti mokymai. Planuojama, kad nauja elektronine paslauga bus galima naudotis nuo 2013 m. rugpjūčio 1 d.

Įgyvendinus projektą, elektroninėmis priemonėmis identifikuotiems fiziniams ir juridiniams asmenims, bus suteikta galimybė elektroniniu būdu peržiūrėti informaciją apie savo administracinius teisės pažeidimus, kuriuos registruoja policija, taip pat pateikti prašymus dėl leidimų įsigyti, laikyti ar nešiotis ginklus, licencijų verstis veikla, susijusia su ginklais, civilinėmis pirotechnikos priemonėmis ar asmens ir turto sauga, leidimų laikyti civilines pirotechnikos priemones. Numatoma, kad asmenys dėl leidimų ginklams, licencijų ir kitų dokumentų išdavimo į policijos įstaigą turės atvykti tik vieną kartą – atsiimti dokumento.

Sukūrus tokią sistemą bus atsisakyta popierinių leidimų įsigyti ginklus išdavimo Lietuvos Respublikos nuolatiniams gyventojams ir Lietuvos Respublikoje įregistruotiems juridiniams asmenims. Dėl to asmenims, pageidaujantiems įsigyti šaunamųjų ginklų, iš viso nereikės vykti į policijos įstaigą dėl leidimo įsigyti ginklus išdavimo. Įsigyti ginklus galės tie, kurie turi leidimus, kurie šiuo metu išduodami 5 metams ir suteikia teisę tik juos laikyti. Numatoma, kad, įdiegus naują elektroninę paslaugą ir pakeitus susijusius teisės aktus, leidime laikyti ginklus bus nurodyta, kokių rūšių ginklus leidžiama įsigyti asmeniui, neįrašant išsamių ginklo duomenų. Tai darys policijos pareigūnai, atlikę reikiamus asmens patikrinimus. Asmuo, pageidaujantis įsigyti ginklą, privalės pateikti ginklais prekiaujantiems subjektams leidimą laikyti ginklus, o ginklais prekiaujantis subjektas, prieš parduodamas ginklą, privalės iš policijos elektroninių paslaugų sistemos gauti patvirtinimą, kad asmuo turi teisę įsigyti pageidaujamą ginklą.

Policijos įstaigos ginklus registruos Ginklų registre pagal subjektų, prekiaujančių ginklais, elektroninėmis priemonėmis pateiktą informaciją. Asmeniui, pageidaujančiam užregistruoti ginklą, nereikės vykti į policijos įstaigą dėl ginklo registravimo. Ginklais prekiaujantiems subjektams taip pat bus sudaryta galimybė informaciją apie įvežtus, išvežtus ginklus pateikti elektroninėmis priemonėmis. Taip bus taupomas gyventojų, įmonių ir policijos pareigūnų laikas ir išlaidos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)