„Aeno RC1S“ - labai savarankiškas robotas-dulkių siurblys su atliekas surenkančia stotele, pulteliu ir grindų plovimo priedu (Apžvalga)  ()

Švaros palaikymas namuose - kompleksiška, daug pastangų reikalaujanti užduotis. Yra žmonių, kuriems patinka tvarkytis, tačiau daugelis iš mūsų mielai tą procesą automatizuotų. „Aeno RC1S“ yra toks dulkių siurblys-robotas, kuris nuo jūsų rankų paims labai daug darbo ir pastebimai pagerins švarą namuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aeno RC1S“ - tai ne šiaip robotas-dulkių siurblys, o visa grindų valymo sistema, sukurta taip, kad iš naudotojo pareikalautų kiek įmanoma mažiau dėmesio, laiko ir energijos. Šis prietaisas nori palaikyti švarą jūsų namuose taip, kad jums per dažnai nereikėtų galvoti nei apie grindų siurbimą ar plovimą, nei apie paties roboto priežiūrą. Tai yra tiesiog intuityviai paprastas pagalbininkas namuose.

Robotą-dulkių siurblį „Aeno RC1S ARC0001S“, koks yra pilnas šio prietaiso pavadinimas, bandėme kelias savaites ir galime šį tą apie jį papasakoti.

Privalumai:

  • Paprastas modernus dizainas;
  • Tikslūs lidaro pagalba sudaromi žemėlapiai;
  • Automatinis dulkių talpos ištuštinimas;
  • Labai didelė 370 ml vandens talpa grindų plovimui;
  • Valdymas pulteliu ir programėle;
  • Intuityvi programėlė, kurioje lengva sudaryti tvarkaraščius, pažymėti draudžiamas zonas;
  • Labai stipri 4000 PA siurbimo galia, dvi šluotelės kampams;
  • Gera filtravimo sistema - HEPA 12 filtras, sustabdantis alergenus;
  • Santykinai tylus veikimas;
  • Pastebimai švaresni namai.

Trūkumai:

  • Pakankamai aukštas profilis - „Aeno RC1S“ telpa ne po visais baldais;
  • Pagrindinis šepetys lengvai apsivelia plaukais, jei namie yra ilgaplaukių;
  • Labai paprastas, pasyvus grindų plovimo įrenginys (kaip ir daugelio robotų;
  • Dulkės ant juodo blizgaus juodo korpuso yra labai pastebimos.

Bet prieš tai - skaičiai.

„Aeno RC1S ARC0001S“ robotas-dulkių siurblys:

Maksimali siurbimo jėga: 4000 Pa;

Baterijos talpa: 5200 mAh;

Baterijos darbo laikas: 215 min.;

Baterijos įkrovimo laikas: 300-360 min.;

Triukšmo lygis: 65 dB;

Vandens rezervuaro talpa: 370 ml;

Dulkių surinkimo talpa: 600 ml;

Stotelės dulkių talpa: 2800 ml;

Išmatavimai: roboto - 330 x 330 x 98 mm; stotelės - 240 x 215 x 345 mm.

„Aeno RC1S ARC0001S“ atkeliauja pakankamai didelėje dėžėje, kurioje yra pats robotas dulkių siurblys, jo stotelė, papildomas įkroviklis, grindų plovimo priedas su papildoma šluoste, pultelis, keli papildomi dulkių maišeliai, atsarginiai šepetėliai, instrukcijos ir dar kelios smulkmenos. Pasirengimas darbui yra labai paprastas - surandate vietą, kur galite įkurdinti įkrovimo stotelę, ją įjungiate į elektros lizdą ir įjungiate robotą. Įjungimo mygtukas yra šalia įkrovimo lizdo roboto šone - viršutinis mygtukas neveiks, jei nebus įjungtas šoninis. Turite parsisiųsti ir „Aeno“ programėlę - per ją pirmiausia prisijungsite prie roboto, tuomet - prie savo namų interneto tinklo. Ir tiek - galite paleisti „Aeno RC1“ pirmajam pasiganymui po savo namus.

Kelios rekomendacijos - pirmam valymui nenaudokite grindų plovimo priedo - jis tinka tik kietoms grindims ir geriausia leisti robotui laisvai susipažinti su naujaisiais namais. Be to, skirkite dėmesio stotelės vietai, kad nereikėtų jos daug judinti. 1,5 metrų ilgio laidas suteikia nemažai laisvės. Robotas ras stotelę, jei ją šiek tiek pajudinsite, bet bent jau pirmą kartą geriau nemaišyti jam proto. Įsitikinkite, kad stotelėje yra vienkartinis dulkių surinkimo maišelis. 

„Aeno RC1S ARC0001S“ valdymas

„Aeno RC1S“ yra valdomas programėle arba pulteliu. Ant paties roboto irgi yra pora mygtukų - įjungimo/išjungimo bei grįžimo namo. Jei esate kokiame nuotoliniame susitikime ir pradėjęs dirbti robotas jums trukdo, galite paspausti įjungimo/išjungimo mygtuką ir robotas padarys pertraukėlę - darbas bus pratęstas kai tą mygtuką nuspausite dar kartą.

Programėlėje yra visi įprasti nustatymai, pažįstami tiems, kurie yra naudoję robotus-dulkių siurblius. Visų pirma, galite nustatyti valymo tvarkaraštį. Prisiminkite, kad robotas-dulkių siurblys geriau palaiko švarą, nei ją įveda - tegul jis siurbia kas kelias dienas, o ne kas savaitę. Kitaip tariant, jis turi valyti dažniau nei valote jūs - tai pasakytina apie visus robotus-dulkių siurblius. Galite nustatyti tylos laiką, kad net ir neužbaigęs savo užduoties robotas nustotų kelti triukšmą. Taip pat galite nustatyti zonas, kur „Aeno RC1S“ nėra pageidaujamas - tai gali būti koks kutuotas kilimas ar židinio prieigos.

„Aeno“ programėlėje taip pat galite pasirinkti siurbimo stiprumą - „Aeno RC1S“ turi tris siurbimo galios lygius. Maksimalus yra labai stiprus - visi 4000 Pa -, bet jis greičiausiai išnaudos baterijos resursus. Be to, jo dažniausiai ir nereikia - vidutinis lygis greičiausiai atitiks jūsų poreikius.

Galiausiai, „Aeno RC1S“ gali būti valdomas nuotoliniu būdu - gamintojas teigia, kad tai primena žaidimą, bet iš tikrųjų tai - naudinga funkcija. Galite atsivesti robotą į naują vietą ir valymą pradėti ten.

Visos šios funkcijos yra prieinamos ir pultelyje. Tai - labai naudingas priedas, nors jo funkcijos ir yra dubliuotos programėlėje. Iš tikrųjų, stebėtina, kad šiuo pulteliu galima keisti tvarkaraštį, valymo trajektoriją ir kitus nustatymus.  Būtų idealu, jei robotas galėtų būti iškviečiamas prie pultelio - kitame kambaryje esantis naudotojas nuspaustų mygtuką ir robotas atskubėtų išvalyti sausainių trupinių. Bet tai tikriausiai būtų per daug sudėtinga technologija paprastam namų robotui. Pultelis turi ekraną, kuriame - valymo nustatymai, laikas, tvarkaraštis, baterijos likutis.

Apskritai, „Aeno RC1S“ yra lengvai valdomas robotas. Programėlė yra pakankamai intuityvi ir informatyvi. Joje rasite ne tik pagrindines roboto valdymo funkcijas, bet ir daug papildomos informacijos, instrukcijos. Tuo tarpu pultelis turėtų būti suprantamas ir tiems, kurie programėlėmis nesinaudoja.

„Aeno RC1S“ tvarko namus

Atėjus nustatytam laikui ar tiesiog iškvietus robotą, „Aeno RC1S“ pabunda ir imasi darbo. Pirmiausia jis išvalo kambario perimetrą, o tuomet zigzagu siurbia grindis, prieš pereidamas į kitą patalpą. „Aeno RC1S“ turi du kampų šepetėlius ir vieną pagrindinį besisukantį šepetį. Ši kombinacija kartu su iki 4000 Pa siurbimo galia (vėlgi, rekomenduojame pataupyti bateriją ir naudoti vidutinį siurbimo stiprumą) veikia labai gerai, bet, atrodo, pagrindinis šepetys lengvai apsivelia plaukais - tai gali būti erzinanti problema, jei jūsų namuose gyvena ilgaplaukiai. Šiais laikais jau yra visiškai guminių šepečių, kurie šią problemą sumažina - šerių eiles „Aeno RC1S“ šepetyje skiria guminiai intarpai, bet plaukų problema išlieka.

„Aeno RC1S“ puikiai susitvarko tiek su smulkesniu, tiek su stambesniu purvu. Tiesa, išberti miltai ar smulkūs akmenėliai gali pergurdrauti šį robotą, bet pagal tai jis tikrai nėra išskirtinai blogas - ir kiti robotai dulkių-siurbliai sunkiau tvarkosi su tokiais nešvarumais.

Grįžęs į stotelę „Aeno RC1S“ yra ištuštinamas - stotelė išsiurbia jo dulkių talpą į vienkartinį maišelį. Tai vyksta greitai, nors ir triukšmingai. Be to, būtų smagu, jei vietoje maišelio ten būtų koks nors kietas indas, bet vienkartiniai maišeliai tiesiog veikia, yra nebrangūs ir gerai sulaiko dulkes. Tikėtis ciklono tokiame prietaise tikriausiai būtų nelogiška, todėl to trūkumu nelaikome.

„Aeno RC1S“ apskritai pasižymi gera filtravimo sistema. Tai - HEPA 12 filtras ir papildomas filtras prieš jį. HEPA 12 kategorijos filtrai sulaiko ir tokius alergenus kaip žiedadulkės bei grybų sporos. Tuo tarpu dulkių surinkimo stotelę paliekantis oras filtruojamas per maišelį. Apskritai, „Aeno RC1S“ nesispjaudo dulkių debesimis, o ir aplink stotelę nusėdusių dulkių neturėtumėte pastebėti.

„Aeno RC1S“ ne tik siurbia, bet ir kitais būdais valo grindis. Roboto apačioje yra ultravioletinių spindulių šviestuvas, kuris naikina bakterijas. Sunku pasakyti, kiek padeda tokia dezinfekcija, bet tai - papildoma funkcija, kurią verta paminėti. Aišku, grindų plovimo priedas daugeliui žmonių bus daug svarbesnis.

Tai - 370 ml vandens talpa su šluoste, pakeičianti įprastą dulkių surinkimo dėžę. Aišku, siurblys ir toliau siurbia - tie nešvarumai keliauja į atskirą skyrių. Mikropluošto šluostė yra pasyviai drėkinama ir po truputį valo grindis. Reikia nepamiršti, kad „Aeno RC1S“ yra robotas-dulkių siurblys, o ne grindų plovimo robotas - šis skirtumas yra labai svarbus. Jo šluostė nevibruoja ir kitaip nejuda - ji tiesiog yra nuolat drėkinama ir braukiama per grindis. Kita vertus, tai veikia neblogai, ypač ant plytelių ir kitų labai kietų ir labai plokščių grindų. Kaip minėjome, pagrindinė „Aeno RC1S“ užduotis yra švaros palaikymas ir jis tai daro labai gerai. Šluostė nepasiekia kampų, bet to trūkumu laikyti negalime - sunku įsivaizduoti, kaip apvalus robotas įgrūstų pusapvalią šluostę į kambario kampą.

Beje, gamintojas perspėja nenaudoti plovimo priedo ant kilimo - robotui bus per sunku ją tempti, o ir šluostę galite sugadinti. Be to, po grindų plovimo tą priedą reikėtų nuimti, kad vanduo nelašėtų šalia įkrovimo stotelės. Neskaitant to, „Aeno RC1S“ yra labai savarankiškas robotas.

„Aeno RC1S“ - savarankiškas pagalbininkas

Jei susikursite tvarkaraštį, nustatytu laiku „Aeno RC1S“ tiesiog pajudės į darbą ir ims siurbti namus, vengdamas jūsų pažymėtų zonų, baldų ir laiptų. Nors programėlėje matysite žemėlapį, galite nebijoti ne vietoje palikti kokią kėdę - „Aeno RC1S“ turi lidarą ir išvengia kliūčių. Šis robotas taip pat išvengia ir nukritimo nuo laiptų, net jei anksčiau jų nebuvo pastebėjęs (pavyzdžiui, jie buvo už uždarų durų ar juos užstojo koks baldas). 

Kodėl „Aeno RC1S“ yra labai savarankiškas, mažai dėmesio prašantis robotas. Pilna dulkių talpa ar tuščia baterija? „Aeno RC1S“ grįš į stotelę atsikratyti šiukšlių ar pasisemti energijos, o tuomet (ir tai yra geriausia šio reikalo dalis) „Aeno RC1S“ grįš į vietą, kurioje prieš tai padarė pauzę.

Tiesa, tikimybė, kad „Aeno RC1S“ pritrūks baterijos resursų yra nedidelė - galbūt gamintojo skaičiavimai, teigiantys, kad pilnai įkrautos baterijos pakaks 250 kvadratiniams metrams, yra stipriai optimistiniai, bet 5200 mAh talpos baterija tokio dydžio siurbliui vis tiek yra didelė. Be to, jo 600 ml dulkių surinkimo talpa yra didesnė nei daugelio panašaus lygio robotų. Aišku, dėl to nukenčia profilis - „Aeno RC1S“ yra beveik 10 cm aukščio.

Kita vertus, „Aeno RC1S“ retai kur nors įstringa. Aišku, tai nėra neįmanoma - įlindęs tarp kėdės kojų robotas gali pasimesti ir galiausiai programėlėje gausite pranešimą, kad „Aeno RC1S“  turėjo sustoti. Jei paliksite įjungtą balsą, apie savo problemas „Aeno RC1S“ praneš žodžiais. „Aeno RC1S“ neturi kamerų ar kitų priemonių nustatyti, kad ant grindų yra koks smulkus daiktas - jis tikrai gali įtraukti batų raištelius ar kokį telefono įkroviklio laidą. Jei įstringa pagrindinis šepetys, robotas sustoja.

Bet, žinoma, visiems prietaisams kartais reikia priežiūros. Reikia valyti šepetėlius, filtrus, išplauti dulkių dėžę. Šios užduotys yra pakankamai lengvos. Kampų šluotelės yra nuimamos tiesiog traukiant - tai galima padaryti labai greitai, todėl nebus problemos net jei norėsite tiesiog išvalyti apsivėlusius plaukus. Pakuotėje yra pora atsarginių šepetėlių - su laiku jie tikrai susidėvės, nes nuolat patiria trintį. Kaip minėta, ir centrinis šepetys apsivelia plaukais - jis išimamas pašalinus geltoną rėmelį. Šepetėlių keitimui įrankiai nėra reikalingi. Dulkių dėžę galima tiesiog išskalauti, bet sudėtinga jos vidinė forma visų kampų išvalyti neleis - sunku įsivaizduoti, kad tai kam nors būtų didelis trūkumas.

Gamintojas teigia, kad 2800 ml dulkių maišelio stotelėje pakaks iki 60 dienų, bet tai labai priklauso nuo jūsų namų dydžio ir švaros lygio. Gerai tai, kad tie maišeliai yra lengvai keičiami ir nekils bėdų su jų pirkimu - tikriausiai rasite ir daugkartinių maišelių, jei jums svarbi aplinkosauga.

Apibendrinimui

„Aeno RC1S“ yra puikus robotas-dulkių siurblys, pasižymintis didele dulkių talpa ir labai gera dulkių talpą ištuštinančia stotele.  Jis veikia tyliai, valo gerai, yra labai savarankiškas ir neproblematiškas. Naudotoją nudžiugins ir tai, kad „Aeno RC1S“ gali būti valdomas keliais būdais - programėle, pulteliu bei ant paties roboto esančiais mygtukais. Programėlė yra angliška, o štai pultelio mygtukų funkcijos yra atvaizduotos grafiškai, todėl bus suprantamos ir tiems, kurie su anglų kalba ar išmaniosiomis technologijomis artimai nedraugauja.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: