Išbandėme naujieną iš Neabot: savaime išsivalantis dulkių siurblys-robotas su lazerine navigacija ir pilnu nuotoliniu valdymu – super gera kaina, Lietuvoje nerasite („Neabot NoMo Q11“ apžvalga, Video, foto)  ()

Įspūdingas savaime išsivalantis robotas-dulkių siurblys, puikiai įveikiantis kliūtis ir kiekvieną kartą pasirenka valymo patogiausią maršrutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neabot NoMo Q11 3 in 1 Robot Vacuum kaina ir akcijos

Firminė neabot.com parduotuvė:

  • 315€ su kuponu "BlackFriday5" 
  • Akcijos trukmė: 2022 11 15 – 2022 11 28
  • EU sandėlys, nemokamas pristatymas į Lietuvą & jokių mokesčių (free Taxes)
  • 1 metų garantija ir 30 dienų grąžinimas. 7×24 klientų aptarnavimas po pirkimo. Jei turite kokių nors problemų, nedvejodami susisiekite su pardavėju

Amazon:

  • 400€ + 240€ siuntimas į Lietuvą

Lietuvoje:

  • Nėra

Išvaizda

Kaip ir dauguma savaime išsituštinančių dulkių siurblių, „Neabot NoMo Q11“ yra disko formos, tačiau jis išsiskiria savo savotišku, iš dalies futuristiniu įvaizdžiu. „Neabot NoMo Q11“ yra pagamintas iš balto ABS plastiko, kurio paviršius yra blizgus ir lengvai valomas. Jis atrodo kaip ir didžioji dauguma rinkoje esančių modelių: apvalus ir panašaus dydžio. „Neabot NoMo Q11“ yra šiek tiek pažangesnis nei daugelis kitų, o viršuje yra švytinti mėlyna LED juostelė (kurią, jei norisi, galima išjungti programoje).

Kadangi viršus yra įdubęs, o išoriniai bamperiai paaukštinti, siurblio forma nėra visiškai taisyklinga. Nors bamperiai ir nėra itin būtini dėl kartografinės navigacijos, malonu žinoti, kad robotas yra atsparus atsitiktiniams smūgiams. Roboto viršuje yra du mygtukai: vienas darbui ir vienas įkrovimui.  „Lidar“ ir 3D jutikliai yra paslėpti priekiniame bamperyje.

Labiausiai išsiskiria dulkių siurblio-roboto įkrovimo stotelė, kuri taip pat yra ir savaime išsituštinanti šiukšliadėžė, primenanti bato formą. Kai robotas grįžta atgal po atlikto valymo, ji įsijungia ir išsiurbia nešvarumus į 2,5 litro dulkių maišelį.

„Neabot NoMo Q11“ pakuotės turinys

Išpakavę „Neabot NoMo Q11“, viduje rasite robotą, įkrovimo stotelę, du šoninius šepečius, dvi skirtingas šluostes, papildomą HEPA filtrą, papildomą dulkių maišelį, laidą ir galiausiai, naudotojo vadovą.

Kaip ir daugumai kitų dulkių siurblių-robotų „Neabot NoMo Q11“ turi būti palikta pakankamai vietos iš abiejų pusių ir priekio, bent pusmetris iš šonų, tad gerai pagalvokite, kuri vieta namuose būtų tinkamiausia jam pastatyti, nes visgi pats siurblys, kartu su įkrovimo stotele, užims nemažai vietos.

Instrukcijoje yra „greito pasiruošimo“ vadovas, kuriame nurodyti devyni žingsniai, ką daryti po roboto įsigijimo. Kai kurie nepaminėti žingsniai yra pavaizduoti apačioje nupieštame eskize, kuriame parodyta, kaip sumontuoti šoninį šepetį. Iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti šiek tiek keblu, jeigu tai yra jūsų pirmas susidūrimas su dulkių siurbliu-robotu, bet po kelių bandymų greitai pagausite, kaip robotą pilnai paruošti darbui.

Sumontavus šoninį šepetį reikia pripildyti vandens talpą – ištraukti iš roboto korpuso ir atidaryti guminį kamštį. Uždarę kamštį, įstatykite talpą atgal į siurblį.

Tada prie pagrindo pritvirtinkite šluostę ir įstumkite ją po vandens talpa. Po valymo šluostės išėmimui skirti abiejose pusėse esantys mygtukai. Laikant juos nuspaudus, šluostė išslys pati. 

,,Neabot NoMo Q11“ valdymas

Norėdami naudoti ,,Neabot NoMo Q11“, pirmiausia turėsite atsisiųsti „Neabot“ programą, o kad įdiegtumėte ją, nuskanuokite QR kodą, kuris pateikas vartotojo vadove. Tai vienintelis būdas valdyti robotą, kadangi jis neturi nuotolinio valdymo pulto.

Tačiau programėlės dažniausiai atlieka daugiau funkcijų nei nuotolinio valdymo pultai, tad toks sprendimas turi daugiau privalumų, nei trūkumų.

Atidarykite programėlę, prisiregistruokite, kad susikurtumėte paskyrą, tada dulkių siurblių modelių sąraše pasirinkite Q11. 

Prie programėlės galite prisijungti naudodami „Bluetooth“. Interneto ryšys nėra būtinas norint naudoti robotą. Prie „Bluetooth“ prisijungti galite bet kuriuo metu, jei tik esate pakankamai arti roboto. Bet jei norite valdyti ,,Neabot NoMo Q11“ nuotoliniu būdu, turėsite siurblį prijungti prie Wi-Fi tinklo.

Programa turi visas reikalingas funkcijas, tačiau turi trūkumų, – retkarčiais yra linkusi užstrigti, dėl ko nepavyksta įjungti roboto. Tenka paleisti viską iš naujo. 

Kaip ir kiti „Lidar“ robotai, ,,Neabot NoMo Q11“ nubraižo žemėlapį po pirmojo važiavimo ir jūs galite stebėti kaip tai vyksta pačioje programėlėje.

Galite rinktis iš 3 skirtingų siurbimo stiprumų. Galite nustatyti jums patogų valymo grafiką ir netgi galite nurodyti sritis, kurias reikia siurbti kelis kartus - tai ypač aktualu tokiose patalpose kaip virtuvė ar prieškambaris.

Paleidus dulkių siurblį, jis iš pradžių klajos po namus, regis, atsitiktinai. Šiuo metu jo tikslas yra sudaryti jūsų namų žemėlapį ir nustatyti kliūtis. Kai tai bus atlikta, žemėlapis bus išsaugotas atmintyje.

Žemėlapį taip pat galite naudoti, kad nustatytumėte ribas ir pasirinktumėte namų vietas, kurias norite išvalyti, ar pasirinkti draudžiamas zonas ir taip pat nustatyti, kad skirtingi kambariai galėtų būti išsiurbti tam tikromis pasirinktomis dienomis. Programėlė gali išsaugoti net tris skirtingus žemėlapius. Jei jūsų namuose yra keli aukštai, galite tvarkyti visus juos vienu metu.

Mūsų namų perimetrą robotas nubrėžė ir efektyviai išvalė per 46 minutes. Kambario žemėlapių sudarymas buvo lengvas ir užteko tik vieno apsisukimo aplinkui namus, kurio metu robotas išvalė pakeliui esančias šiukšles. „Neabot NoMo Q11“ baigus valymą, turėsite galimybę keisti patalpų ribas, kliūtis, nustatyti „no go“ ir „no mop“ zonas.

,,Neabot NoMo Q11‘‘ specifikacijos

  • Maksimali siurbimo jėga: 4000Pa
  • Baterijos darbo laikas: iki 2,5 val.;
  • Baterijos įkrovimo laikas: iki 6 val.;
  • Dulkių surinkimo talpa: 2,5 l;
  • Triukšmo lygis: 65 dB;
  • Vandens rezervuaro talpa: 300 ml;
  • Svoris: 3.3kg
  • Išmatavimai: 13.78 x 13.78 x 3.43

 

,,Neabot NoMo Q11“ darbo atlikimas

,,Neabot NoMo Q11“ veikia gan tyliai. Kai grįžta į savo įkrovimo stotelę tyliai pypteli. Tą patį daro ir pranešdamas jog „Valymas baigtas“, tačiau įsijungęs siurbimo variklis dulkes susiurbia gana garsiai, tad greičiausiai planuoti valymo miego metu nesinorės.

,,Neabot NoMo Q11“ siurbimo jėga yra 4000 paskaliai (Pa). Palyginimui, dauguma robotų dulkių siurblių turi maždaug 2000 Pa siurbimo jėgą. Taigi ,,Neabot NoMo Q11“ dulkių siurblys-robotas gali atlikti darbus, su kuriais dauguma kitų robotų nesusidorotų, pavyzdžiui, išsiurbti vidutinio sluoksnio kilimus.

Išbandant dulkių siurblio-roboto gebėjimą naviguotis aplinkoje, pirmą kartą ant grindų padėjome keletą objektų. ,,Neabot‘‘ neturi priekinės kameros, skirtos aptikti smulkiems objektams, kojinėms, laidams ar žaislams, tad rekomenduotina prieš pradedant valymą gerai pasiruošti ir patraukti visas galimas kliūtis iš kelio, jog netektų prižiūrėti dulkių siurblio viso valymo metu. Nors robotas nesistengdavo nustumti augintinių maisto dubenėlių, tačiau iš pradžių jų nepastebėdavo, tad juos irgi pakėlėme nuo grindų.

Apskritai, „Neabot NoMo Q111“ neturi problemų su kilimėliais, tačiau kartais gali iškilti problema robotui pereinant per slenkstį iš vieno kambario į kitą. Jie kartais užkliūva, arba pradeda suktis ratu, negalėdami įveikti kliūties. Tokiu atveju, į programėlę turėtų ateiti pranešimas apie iškilusią problemą.

Priežiūra

Kai „Neabot NoMo Q11“ prisipildys pilnai, jis grįš į stotelę, kad ištuštintų dulkių bunkerį. Automatinė stotelė turi vidinį kvadratinį 2,5 litro talpos dulkių maišelį. Priklausomai nuo naudojimo, vienkartinio maišelio gali užtekti kelias savaites, kol reikės jį pakeisti. Automatinio išsivalymo stotelė puikiai susitvarkė su mūsų katės ir šuns plaukais, išsiurbdama juos be problemų, tačiau kovojo su sunkesnėmis šiukšlėmis.

Maksimalus aukštis, kurį robotas dar įveikia, yra 2 cm. Jis palenda į 9 cm tarpą po baldais.

Vandens talpa yra sujungta su šiukšliadėže ir turi elektrinį siurblį, kuris kontroliuoja vandens išeigą, neleidžia vandeniui nutekėti ir pažeisti grindų, kai robotas yra įkraunamas. Drėgnas dulkių siurblio-roboto valymas nepakeičia rankinio grindų plovimo, tačiau padeda išlaikyti jūsų grindis švarias ilgiau, jei įjungiate robotą dažniau. Norėdami nuimti mikropluošto šluostę, pirmiausia reikia ištraukti robotą iš įkrovimo stotelės, kas nėra itin patogu.

Vidinei baterijai įkrauti užtenka maždaug šešių valandų. Kai akumuliatorius bus pilnas, galėsite robotu naudotis apie valandą ar dvi. Ant kietų grindų akumuliatorius tarnaus ilgiau, o ant kilimų – išseks greičiau. Bet kuriuo atveju našumas yra gana geras – daug ilgiau nei dauguma robotų-dulkių siurblių.

„Neabot NoMo Q11“ taip pat veikia kaip ir visiškai funkcionali šluota, gebėdamas tuo pačiu metu ir šluostyti, ir siurbti. Tai reiškia, kad galite surinkti didesnes šiukšles, ir mikropluošto šluostės nesusiteps taip greitai. Vandens bako talpa yra 300 ml, o purvinas šluostes galite paprasčiausiai įmesti į skalbyklę.

Privalumai:

  • Puikiai veikianti navigacija;
  • Automatinė dulkių siurbimo stotelė, kuri ištuština konteinerį net tada, kai jame yra naminių gyvūnų plaukų;
  • Lengvas programos prijungimas ir nustatymai;
  • Žemas, daug kur pralenda;
  • Puikiai išvengia kliūčių;
  • Gali siurbti ir šluostyti vienu metu;
  • Gali automatiškai padidinti siurbimo galią ant kilimų;

Trūkumai

  • Šluostymo funkcija tinka greitam, bet negiliam valymui;
  • Drėgno valymo metu neatpažįsta, kai jis yra ant kilimo;
  • Trūksta šveitimo funkcijų šluostymo režimu;
  • Kartais neranda įkrovimo stotelės;
  • Šepetėlis apsivelia gyvūnų plaukais

Apibendrinimui

Prieš įsigyjant „Neabot NoMo Q11“ verta atsižvelgti į faktą, jog priešingai, nei, pavyzdžiui, „iRobot Roomba s9+“, jis neturi guminio šepečio, tad nuo šepečio dažnai teks nuimti įsipainiojusius plaukus. Tad turint daugiau gyvūnų, šis modelis gali nepasiteisinti. Jei gyvūnų nėra, tai idealus variantas.

Žmonėms, kurie alergiški dulkėms, „Neabot NoMo Q11“ yra idealus pasirinkimas, nes nereikia rankomis ištuštinti dėžes su dulkėmis.

Dėl išmaniosios navigacijos sistemos, kuri suteikia robotui galimybę išvalyti kiekvieną namuose esančią erdvę, jis yra rekomenduojamas dideliems namams,

Robotas dulkių siurblys „Neabot NoMo Q11“ yra puikus, futuristiškai atrodantis prietaisas, daugiafunkcinis siurblys su automatinio ištuštinimo stotele, viskas lengvai prisijungia prie programos.

„Neabot NoMo Q11“ turi „Lidar“, kuri padeda išvengti kliūčių kelyje. Robotas efektyviai iššluos ir išplaus jūsų namus ir savaime grįš į įkrovimo stotelę, kad pasikrautų. Tačiau jei plotas labai didelis ir yra daug objektų, kartais gali tekti parodyti robotui kelią, kad jis galėtų grįžti prie stotelės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: