Tai bus didelis skandalas - Turkija bendradarbiavo su Rusija vagiant grūdus? Skelbiami skandalingi duomenys  ()

Ukrainos ambasadorius Vasilijus Bodnaras paprašė Turkijos valdžios ir Interpolo pagalbos tiriant Ukrainos grūdų tiekimą per Turkijos vandenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ambasadorius Ankaroje penktadienį pareiškė, kad Turkija yra tarp šalių, perkančių grūdus, kuriuos Rusija pavogė iš Ukrainos.

Be to, anot žurnalistų, Ukrainos diplomatas paragino Turkijos valdžios institucijas ir Interpolą padėti nustatyti asmenis, susijusius su vogtų grūdų tiekimo tranzitu per Turkijos vandenis.

Primename, kad gegužę Ukrainos Gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas pranešė, jog Rusijos ginkluotosios pajėgos iš Chersono, Charkivo ir Zaporižios regionų eksportuoja Ukrainos grūdus į okupuoto Krymo teritoriją ir į Rusijos Federaciją.

Atsakydamas į tai, Rusijos Užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko pareiškė, kad Rusija „paprastai iš nieko nevagia“.

 

Rusijos Federacija bandė iš Ukrainos pavogtus grūdus nugabenti į Egiptą, tačiau Ukrainos Užsienio reikalų ministerijos pastangomis įsibrovėliams to padaryti nepavyko. Po to Rusija išsiuntė laivą su derliumi link Libano ir Sirijos.

Ketvirtadienį, birželio 2 d., Turkijos žiniasklaida pranešė, kad Ukraina, Rusijos Federacija, Turkija ir Jungtinės Tautos parengė Ukrainos grūdų eksporto jūra saugiu koridoriumi planą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(10)
(-8)

Komentarai ()