Švedija pasiūlė Ukrainai rusiškų laivų problemos sprendimą: tandemas su jau turima ginkluote leis pasiekti neįtikėtinų rezultatų  ()

Švedija paskelbė, kad Ukrainai suteiks priešlaivinę „Robot 17“ raketų sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Robot 17“ iš esmės yra kompanijos „Bofors“ patobulinta amerikiečių prieštankinė raketa „Hellfire“. „Robot 17“ privalumas yra tai, kad šią sistemą galima greitai transportuoti laivais ir sausumos technika. Tai sukuria situaciją, kai priešo laivai negali žinoti, kur yra pagrindinės priešlaivinės sistemos. Švedijai tai padėtų ginant pakrantę ir salas - ypač Gotlando salą, kuri labai domina Rusiją.

„Robot 17“ raketa 8 km spinduliu yra valdoma lazeriu. Taip, atstumas nėra didelis, bet švedai mano, kad šios raketos padėtų išspręsti augančią rusų karo laivų prie Ukrainos krantų problemą. Be to, „Robot 17“ gali padėti apsisaugoti nuo amfibinių atakų - Rusija Juodojoje jūroje turi desantui paruoštų laivų.

Be to, „Robot 17“ gali dirbti kartu su „Harpoon“ sistema, kurią Ukrainai suteikė Danija. „Harpoon“ raketos daužys toliau nuo kranto esančius laivus, o „Robot 17“ teiks paramą mažesniu atstumu. „Robot 17“ yra gerokai mobilesnė sistema nei „Harpoon“. Taip bus sukurta kelių lygių pakrančių apsaugos sistema - Ukraina greitai turės tiek raketų, kad prireikus galėtų nuskandinti visus priartėjusius rusų karo laivus. Tačiau didžiausias jų privalumas yra atgrasymas - galbūt rusai nesiryš artintis prie Odesos, žinodami, kad gali būti sunaikinti.

(104)
(0)
(104)

Komentarai ()