[Žinios trumpai] JAV šokiruota Rusijos veiksmais: jie turi šiuolaikinių ginklų, bet kariauja kaip viduramžiais  ()

Rusija Ukrainoje kariauja kaip viduramžiais, vykdydama didelio masto civilių žudynes ir būstų naikinimą, taip pat okupuotose teritorijose grobstydama išteklius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Ukrinform”, tai pareiškė JAV nuolatinis atstovas prie ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija) Michaelas Carpenteris per šios organizacijos Nuolatinės tarybos posėdį Vienoje.

„15 savaičių žiaurumo. 15 savaičių smurto, tiek daug pranešimų apie egzekucijas, priverstines deportacijas, išprievartavimus, filtravimo stovyklas ir  paparasčiausią naikinimą, kad tampa sunku iki galo suprasti Rusijos Federacijos žudynių mastą. Po 15 ilgų savaičių vis dar nesibaigia baisumai, kuriuos Rusija sąmoningai vykdo prieš civilius Ukrainos gyventojus“, – sakė M. Carpenteris.

Amerikos ambasadorius atkreipė dėmesį, kad rusai kariauja, kaip viduramžiais: „Rusija turi daug modernių karo ginklų: sparnuotųjų raketų, kurios skrenda šimtus kilometrų ir stulbinančiu tikslumu pasiekia taikinį. Turi tikslią valdomąją amuniciją, kurią galima paleisti iš oro, taip pat iš jūros ir sausumos. Bet kodėl šis karas vyksta taip, lyg gyventume viduramžiais? Kodėl tiek daug civilių kenčia karo baisumus?

M. Carpenterio teigimu, šį barbariškumą galima paaiškinti tik tuo, kad Rusija siekė priversti civilius bėgti iš savo namų ir taip atsikratyti vietos gyventojų okupuotose teritorijose. Jis pridūrė, kad išteklių grobstymas užimtose teritorijose ir gyventojų privertimas bėgti yra „dar viena viduramžių taktika“.

 

„Sadistiniai žiaurumai ir labai tikslingas „filtravimo“ procesas gali turėti tikslą. Ypač jei tikslas yra paneigti pačią Ukrainos valstybingumo sampratą dabar Rusijos kontroliuojamose srityse, kad būtų lengviau prisijungti šias Ukrainos dalis“, – sakė M. Carpenteris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()