Rusų sociologas: sparčiai bręsta lemtinga Putino klaida – greitai gali likti be kariuomenės  ()

Prognozuojmas masiškas karių bėgimas iš kariuomenės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų kariuomenėje bręsta maištas. Ir tai gali būti lemtinga Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino klaida.

Apie tai leidiniui OBOZREVATEL kalbėjo Rusijos opozicionierius, sociologas Igoris Eidmanas.

Jis pabrėžė, kad „nusikelia kepurę“ prieš Rusijos partizanus, kurie padeginėja karinius komisariatus Rusijoje ir sprogdina geležinkelio bėgius. Bet tai tik pavieniai atvejai. Pasak jo, Rusijos Federacijoje bręsta didesnis reiškinys – aktyvių ir potencialių kariškių nuovargis nuo karo.

„Nepasitenkinimas, baimė, žema moralė ir ideologinė motyvacija. Tai gali tapti pagrindine Kremliaus problema. Galbūt net mirtina. Pagrindinė Putino problema yra ta, kad „paklusni patrankų mėsa“ jau baigiasi. Jei kovos tęsis tokiu pačiu tempu, Rusijos kariškiai pradės masiškai bėgti iš kariuomenės. 80-90% kariuomenės yra visiškai nemotyvuota. Tai jaučiama iš perimtų pokalbių – net tarp karininkų auga nepasitenkinimas“, – sakė Eidmanas.

Jis mano, kad okupantai „išsibarstys“, jei Ukraina ir toliau taip narsiai priešinsis. Be to, tarp Putino valdžios ir gynybos sektoriaus auga vidiniai prieštaravimai – tarp FSB karininkų ir kariuomenės, kadyrovcų ir specialiųjų tarnybų, rusų, buriatų ir čečėnų.

Kartu Eidmanas įsitikinęs, kad maištas Rusijos visuomenėje vis dar neįmanomas. Tačiau jis prognozuoja, kad karo pralaimėjimas Ukrainai stipriai papurtys Putino režimą.

„Manau, kad maišto tarp paprastų gyventojų dar nebus. Tačiau galimas ir kitas dalykas: Kremliaus karinio pralaimėjimo atveju režimas drastiškai susilpnės. Putino valdžia jau nebus tokia visagalė ir jis nebebus kaip „krikštatėvis", kuris visada ir visur laimi. Situacija sukels visišką anarchiją: vieni kariaus prieš kitus – tiek elito sluosniuose, tiek baudžiamosiose struktūrose. Ir šioje lemtingos netvarkos situacijoje gali kilti riaušės, kurios sunaikins vyriausybę“, – pabrėžė jis.

 

Anksčiau rusų kilmės amerikiečių istorikas, istorijos mokslų daktaras Jurijus Felštinskis yra sakęs, kad Rusijos Federacijoje tarp valdžios nėra opozicijos Vladimirui Putinui. Pasak jo, aplink Rusijos prezidentą yra tūkstantis žmonių, ir visi jie yra „putinai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(2)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: