[Žinios trumpai] Šitaip elgtis per karą fronto linijoje – tiesiog kvailystė! Ukrainiečių „Stugna‑P“ vienu smūgiu pašalino net 8 okupantus (Video)  ()

„Stugna‑P“ šio karo metu jau įrodė, kad gali naikinti pėstininkų kovos mašinas, šarvuotus transporterius, tankus ir net sraigtasparnius. Dabar šios ukrainietiškos raketos taikosi į rusų įtvirtinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Stugna-P“ ginkluoti kariai iš 58-osios atskirosios mechanizuotų pėstininkų brigados parodė, kaip baudžia neatsargius rusus. Ukrainiečiai stebėjo, kaip aštuoni okupantai vaikštinėja atvirame lauke ir tuomet sulenda į savo įtvirtintas pozicijas. Tai padėjo ukrainiečiams identifikuoti taikinį ir vienu smūgiu pašalinti net 8 rusų karius.

„Stugna-P“ yra prieštankinė raketa, bet ją galima naudoti įvairiai. Šiuo atveju šis ginklas buvo panaudotas prieš fortifikuotus įtvirtinimus. Kadangi raketa pataikė į amunicijos saugyklą, sunku įsivaizduoti, kad kas nors iš ten buvusių karių dar kada nors grįš į aktyvią tarnybą.

 

 

Kodėl rusai elgėsi taip neatsargiai? Atstumas iki ukrainiečių pozicijų čia buvo maždaug 4 km. Jie arba nežinojo apie ukrainiečių ginkluotę, arba apskritai nematė priešo, arba manė, kad yra nepasiekiami. Tačiau „Stugna‑P“ dienos metu lekia ir 5 km.

(93)
(6)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: