[Žinios trumpai] Ukrainiečiai užėmė Rusijos herojaus BMP ir pašiurpo nuo to, ką pamatė: ką slepia Rusijos propaganda (Video)  (1)

Rusijos „Pirmasis kanalas“ jau spėjo išgirti didvyrį okupantą Furdujų, kuris esą nugalėjo ukrainiečių nacionalistus ir paėmė „radikalus“ į nelaisvę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-03 [Žinios trumpai] Ukrainiečiai užėmė Rusijos herojaus BMP ir pašiurpo nuo to, ką pamatė: ką slepia Rusijos propaganda (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesą sakant, Rusijos „didvyris“ pasirodė esąs marodierius ir dezertyras, savo „YouTube“ kanale sakė Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

„Vaizdo įrašas apie tai, kaip radome jo BMP Bilohorivkoje, ant Doneco kranto, 100 metrų nuo Rusijos okupuoto kranto. Po to nuvairavome BMP į saugią vietą ir išpakavome. Mūsų kariai šioje pėstininkų kovos mašinoje aptiko visą kuopos komplektą naujausių Rusijos radijo stočių P-168 („Акведук“), Vyriausybės ryšių stotis, PSNR žvalgybos stotis, du termovizinius taikiklius 1P93, daug kitos ryšio įrangos. Tiesą sakant, visas BMP buvo užkimštas Furdujaus asmeniniais daiktais, įskaitant Ukrainoje pagrobtą turtą“, – sakė žurnalistas.

„Pirmasis Rusijos kanalas pranešė apie kuopos vado kapitono Dmitrijaus Furdujaus žygdarbius. Šis naujas Rusijos didvyris, pasirodo, nugalėjo ir paėmė į nelaisvę dideles „nacionalistų ir radikalų“ pajėgas, taip pat tris minosvaidžius. Ir taip, likimas lėmė, iškart po pranešimo apie naująjį Rusijos karo didvyrį ir jo žygdarbį, man pavyko išsiaiškinti tikrąsias Furdujaus „žygdarbių“ aplinkybes ir netgi rasti jo BMP, kurį jis paliko su visomis ryšio priemonėmis ir net asmeniniais daiktais.

 

Taigi, jis nepagavo jokių „nacionalistų“, o priešingai, 35-osios motorizuotosios šaulių brigados 8-oji kuopa, kuriai vadovavo Furdujus, buvo visiškai sumušta prie Bilohorivkos kaimo kartu su visu 35-osios brigados 3-iuoju batalionu. Visa karinė technika buvo sunaikinta ir paimta. „Herojo“ Furdujaus likimas iki šiol nežinomas, kodėl jis apleido savo kovinę mašiną net nepaėmęs kulkosvaidžio, kol kas nežinome. Tačiau Bilohorivkoje yra apdegusių Rusijos kariuomenės lavonų.“

 

Kaip atrodo Furdujaus BMP vidus, Butusovas parodė kitame vaizdo įraše. Apie tai rašėme kiek anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: