[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė pakeitė taktiką - ėmė kariauti pagal sovietinius II-ojo pasaulinio karo vadovėlius  ()

Karo eksperto-stebėtojo Jurijaus Fiodorovo nuomone, Rusijos kariuomenės taktika pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo eksperto-stebėtojo Jurijaus Fiodorovo nuomone, Rusijos kariuomenė pakeitė karybos taktiką nuo invazijos į Ukrainą pradžios iki šių dienų.

Anot jo, pirmosiomis savaitėmis nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusijos kariuomenė kovojo gana beprasmiškai, pažeisdama visus šiuolaikinio karo mokslo principus ir kanonus.

„Buvo daug pavyzdžių, kaip didelės kelių šimtų karinės technikos ir kitų transporto priemonių kolonos judėjo be jokios šoninės apsaugos ir pateko į naikinančią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ugnį. Būtent taip atsitiko prie Kijevo ir prie daugelio kitų šalies miestų“, – sakė Fiodorovas.

Ekspertas pastebėjo, kad per mėnesį taktika pasikeitė ir Rusijos kariai pradėjo vykdyti karines operacijas pagal sovietmečio karo mokslo vadovėlius: tokie mokymo vadovai buvo parengti, remiantis karinių operacijų Antrojo pasaulinio karo metais patirtimi.

„Tuose vadovėliuose teigiama, kad prieš prasidedant puolimui būtina atlikti masinį artilerijos apšaudymą ir aviacijos pagalba sunaikinti priešo gynybinę liniją bei sunaikinti karinius objektus operatyviniame užnugaryje. Dabar jie taip kariauja Ukrainoje“, – aiškino Fiodorovas.

Ekspertas pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimas stabdo Rusijos kariuomenės veržimąsi per Ukrainos teritoriją.

„Ukrainos karinėms pajėgoms ne visada pavyksta įveikti daug kartų pranašesnes priešo pajėgas (pagal personalą – UNIAN). Būtent tokiu būdu, sutelkiant lemiamą pranašumą skaičiumi, dabar Severodonecke kovoja Rusijos kariuomenės pajėgos“, – pažymėjo ekspertas.

 

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, karo eksperto Michailo Žirochovo teigimu, Rusijos okupantai dėl laiko stokos pakeitė puolimo taktiką prieš Severodonecką. Priešas siekia užimti miestą iki „Rusijos dienos“ (birželio 12) ir perėjo prie gatvės kautynių, dėl to jie patirs didelių nuostolių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: