[Žinios trumpai] Britanijos žvalgyba apibendrino Rusijos strateginius rezultatus per 100 karo dienų: laimėjo tik viena kryptimi, bet to kaina - nenormali  ()

Nepavykus pirminiui tikslui užimti Kyjivą, RF ginkluotosios pajėgos sutelkė visus savo resursus Donbase, o gynybos ėmėsi kitomis kryptimis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-03 [Žinios trumpai] Britanijos žvalgyba apibendrino Rusijos strateginius rezultatus per 100 karo dienų: laimėjo tik viena kryptimi, bet to kaina - nenormali  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Birželio 3-iąją minima 100-oji Rusijos invazijos į Ukrainą diena. Didžiosios Britanijos žvalgyba paskelbė pagrindinių priešo laimėjimų ir nesėkmių analizę.

Rusija nesugebėjo įgyvendinti pirminių invazijos į Ukrainą tikslų – užimti Kyjivą ir Ukrainos galios centrus. Tam sutrukdė atkaklus ukrainiečių pasipriešinimas, taip pat Rusijos kariuomenės nesugebėjimas apsaugoti Gostomelio aerodromo, kuriame jie sugebėjo išlaipinti kariuomenę per pirmąsias 24 valandas.

Pradinio plano žlugimo priežastis taip pat buvo netinkamas planavimas, pagrįstas klaidingais lūkesčiais, ir prastas taktinis vykdymas. Rusijos kariuomenė savo pagrindinį tikslą sutelkė į Donbasą.

Šiandien RF ginkluotosios pajėgos pasiekia taktinę sėkmę Donbase. Jos įgavo ir sugebėjo išlaikyti puolimo pagreitį ir, atrodo, turi pranašumą prieš Ukrainos pusę. Rusija kontroliuoja daugiau nei 90 % Luhansko srities. Tikriausiai per artimiausias dvi savaites regionas bus visiškai užgrobtas. Sėkmę Rusijai pavyko pasiekti dėka didelių išteklių, išlaidų ir ginkluotų pajėgų sutelkimo vienoje srityje.

Visuose kituose frontuose Rusijos kariuomenė nesugebėjo pasiekti proveržio ir ėmėsi gynybos. Kartu ataskaitoje pabrėžiama, kad, palyginti su pirminiu Rusijos planu, nė vienas strateginis tikslas nepasiektas.

 

Kad Rusija laimėtų kokį nors teigiamą rezultatą, jai reikia milžiniškų investicijų į darbo jėgą ir įrangą bei tikriausiai daug laiko.

ISW teigimu, Rusija negalės užimti Donecko srities dėl pralaimėjimų mūšiuose dėl Severodonecko.

Ukrainos generalinio štabo teigimu, Rusijos kariams nepavyko užbaigti apsupimo prie Lysyčansko ir tęsti puolimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: