„Sunaikinti blogį“: Japonijos šventyklose lėlės su Putino veidu - čia vyksta keisti ir paslaptingi dalykai (Video)  ()

Japonai protestuoja prieš Rusijos karinę invaziją Ukrainoje, atlikdami magiškus ritualus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos šventyklose plinta ritualinės šiaudinės lėlės su Rusijos prezidento Vladimiro Putino veidu ir rašteliu, kuriame parašyta: „Malda už blogio sunaikinimą“, apie tai praneša „Mainichi“.

Tekančios saulės šalyje tokios lėlės tradiciškai naudojamos, norint atbaidyti blogį ar ką nors prakeikti.

Nuo gegužės antrosios pusės šalies rytuose esančiame Matsudo mieste, keliose šventyklose gyventojai rado šiaudines lėles, vaizduojančias Putiną, prikaltą prie švento medžio. Iki birželio 7 d. jau buvo aptikta 10 tokios pat formos lėlių.

Tai sukėlė dvasininkų nepasitenkinimą, nes šventyklos laikomos šventa vieta.

Netoli Shin-Matsudo stoties esančioje Akagi šventykloje prižiūrėtojas rado lėlę su Putino veidu ir dviem vinim – galvos ir krūtinės srityje – pritvirtintą prie medžio (pagal senovės tradiciją, ritualinės lėlės vinimi pradurta vieta atitinka to asmens kūno vietą, kurioje atsiranda didelių problemų).

Prižiūrėtojas kreipėsi į policiją, lėlė buvo sudeginta, apibarsčius ją druska ir sake.

Šventasis medis yra saugomas vietos įstatymų. Šventovės atstovas Yukihiro Tajima pakomentavo šį reiškinį, sakydamas, kad supranta žmonių, kurie norėtų, kad karas baigtųsi, jausmus, bet „prašo liautis tai daryti su šventu medžiu“.

Policija patikrino saugumo kamerų filmuotą medžiagą ir nustatė, kad vyras, krepšyje nešantis į lėlę panašų daiktą, į šventyklos teritoriją pateko gegužės 19 d., apie 14 val.

„Vaikystėje kažkada mačiau tokią lėlę Shinito šventykloje, bet niekas anksčiau nebuvo palikęs tiek lėlių vienoje vietoje“, – pasakojo rajono policijos viršininko pavaduotojas Katsuaki Nose.

 

Radus 10 lėlių, policija baiminasi, kad panaši tendencija gali išplisti į kaimyninius miestus.

Policija ir kunigai mano, kad per šias lėles gyventojai išreiškia savo požiūrį į Rusijos prezidentą. Tiesą sakant, tai yra japonų protestas prieš Rusijos kariuomenės invaziją į Ukrainą.

Balandžio mėnesį atlikta apklausa japonijoje parodė, kad 72,7% respondentų palaiko ekonomines sankcijas Rusijos Federacijai dėl Rusijos kariuomenės žiaurumų. Didžioji dauguma (88 proc.) šalies gyventojų mano, kad Rusijos kariai Ukrainoje įvykdė karo nusikaltimus. Apklausą atliko Japonijos laikraštis „Asahi Shimbun“.

Japonijos prakeikimo ritualas

Manoma, kad Japonijoje daromas ritualas „ushi-no-toki-mairi“ (šventovės lankymas jaučio valandą) atsirado viduramžiais, Edo laikotarpiu, 1603–1868 m., valdant Tokugavų klanui.

 

Šiaudinės lėlės ar kitos gyvūnų iškamšos yra būtinos. Kai kuriose viduramžių graviūrose vaizduojama moteris su plaktuku įkalta vinimi ant švento medžio šakos.

Senovėje ritualą atlikdavo baltais drabužiais vilkinti moteris su trimis uždegtomis žvakėmis. Ji kaldavo vinis į šventą shinboku medį. Šiuolaikiškesnė ritualo versija apima šiaudinės lėlės ir aukos atvaizdo naudojimą.

Pagal japonų tradiciją, šiaudinės lėlės vinimi pradurta vieta atitinka kūno vietą, kuri žmogui būtų pakenkta. 

Ritualas turi būti kartojamas septynias dienas, o po to prakeikimas pradeda veikti, iššaukdamas mirtį. Taip pat manoma, kad jei ritualo dalyvis bus pastebėtas, poveikis bus minimalus. Panaši praktika dažnai buvo taikoma Kifuno šventykloje Kiote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()