[Žinios trumpai] Putinas gavo „juodą ženklą“ iš Xi Jinpingo: štai kodėl buvo išsigandęs ir nesakė nė žodžio, kai Tokajevas drėbė savo kalbą  ()

Kazachstano vadovas Kasimas Džomartas Tokajevas, asmeniškai apsilankęs Sankt Peterburgo ekonomikos forume (SPIEF), Kremliui perdavė svarbią žinią iš Pekino, mano Alfredas Kochas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] Putinas gavo „juodą ženklą“ iš Xi Jinpingo: štai kodėl buvo išsigandęs ir nesakė nė žodžio, kai Tokajevas drėbė savo kalbą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasymas-Žomartas Tokajevas buvo vienintelis užsienio valstybės prezidentas, asmeniškai apsilankęs Sankt Peterburgo ekonomikos forume (SPIEF). Jis turėjo svarbią misiją. 

Tokią nuomonę savo „Facebook“ tinklaraštyje išreiškė buvęs Rusijos Federacijos vicepremjeras, o dabar aršus Putino režimo kritikas Alfredas Kochas.

Jis įsitikinęs, kad Tokajevas Putinui perdavė asmeninę žinią iš Kinijos lyderio Xi Jinpingo, su kuriuo jį sieja glaudūs ryšiai.

Ir ši žinia Kremliaus vadovui buvo labai nemaloni. Buvo pristatytos dvi pagrindinės žinutės. Pirmoji –  „L/DLR“ nepripažinimas ir visa Putino „specialiosios operacijos“ Ukrainoje logika. Antroji, Kinija neaštrins konflikto su Vakarais dėl Rusijos, tai yra, pagalbos įveikiant sankcijas  tikėtis neverta.

„Faktas, kad Tokajevas kalbėjo ne tik iš savo, bet ir iš Kinijos pozicijos, paaiškina jo aiškų Putinui gana nemalonių dalykų suformulavimą. Putinui buvo išsiųstas „juodas ženklas“ – rašė Kochas. 

Jis atkreipė dėmesį į iškalbingą Putino reakciją, kuri, priešingai nei įprasta, neprieštaravo Kazachstano lyderiui. Jis klausėsi tylėdamas, tikriausiai aiškiai suprasdamas, kieno vardu Tokajevas kalba.

 

Ši istorija, pabrėžė buvęs Rusijos pareigūnas, yra tokia pat rimta, kaip ir pastarieji Europos lyderių vizitai Kijeve. Vakarai parodė, kad Ukrainos neapleis, o Kinija Rusijos klausimu parodė priešingai.

Dėl to V. Putinas kare prieš Ukrainą bus priverstas naudoti tik ribotus jam prieinamus išteklius. Kijevo pozicija šiuo atveju yra stipresnė, nes jį remia turtingos Vakarų šalys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(292)
(5)
(287)

Komentarai ()