[Žinios trumpai] „Jie apgaudinėjami dėl atlyginimų, bėga su KAMAZ sunkvežimiais“, – visišką betvarkę patvirtino Rusijos žurnalistas  (1)

Rusijos žurnalistas Ilja Šepelinas papasakojo apie rusų karį, kuris vyko į Ukrainą kariauti, kad užsidirbtų pinigų. Jaunas karys neatsilaikė nė savaitės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šepelinui tai papasakojo vienas verslininkas, kurio kolega paprašė atostogų, kad išvyktų kariauti į Ukrainą. Ne dėl kažkokių idealų, o dėl to, kad užsidirbtų 200-300 tūkstančių rublių, kuriuos pažadėjo Kremlius.

„Šis vaikinas, kuris laiko karą teisingu, pakovojo porą dienų, o dabar keliauja namo. Jis atvyko kariauti prieš kelias dienas, o dabar rašo, kad padėtis siaubinga. Atsisakantieji kariauti išvyksta KAMAZ sunkvežimiais. Jie apgaudinėjami dėl atlyginimų, nėra normalių ginklų“, pasakojo žurnalistas.

Šepelinas teigia, kad Rusijos pajėgų vadovybė turi pasiteisinimą, kodėl atlyginimai vėluoja - doleris dabar nestabilus. „Net ir mūšių dalyviams dabar nemoka. Dabar jis man rašo - „Sergejau, ruošk darbą, po penkių dienų būsiu“, verslininkas pasakojo žurnalistui.

 

Tai, beje, ne pirma tokia istorija. Atrodo, kad daugybė karių jaučiasi apgauti, nes atlyginimai vėluoja ar yra mažesni nei turėtų būti. Net ir žūties atveju artimųjų laukia visai nedidelės kompensacijos.

(26)
(2)
(24)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: