[Žinios trumpai] Putinas įsiutęs: susidorojo su elitinių oro desanto pajėgų generolu, atsakingu už Krymo okupaciją 2014-aisiais – skelbia jo pykčio priežastį  ()

Dar vienas valymas Rusijos kariuomenės vadovybės gretose siejamas su kolosaliais karių nuostoliais Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos oro desanto pajėgų vadas Andrejus Serdiukovas buvo nušalintas nuo pareigų. 2014 m., jam vadovaujant, Rusijos įsibrovėliai užėmė Krymo pusiasalį.

Tai paskelbė Karo studijų institutas (ISW) naujame komentare apie situaciją Ukrainoje.

Serdiukovas ilgą laiką buvo „Taikdarystės“ bazėje kaip kovotojas. Be to, jis vadovavo Rusijos karinei grupei Sirijoje, kuri palaiko Basharo al Assado režimą. Jis taip pat buvo išsiųstas į Kazachstaną kaip KSSO kontingento vadovas, kur sausio mėnesį prasidėjo protestai.

Tuo metu, kai į Ukrainą įsiveržė Putino kariai, Serdiukovas vadovavo Rusijos desantinėms pajėgoms. Remiantis šiais šaltiniais, ISW teigimu, nušalinimo iš pareigų priežastis buvo didelės jo pavaldinių aukos netoli Kyjivo karo pradžioje. Kyjivo srityje tuomet agresorės šalies desantininkų žuvo šimtais.

 

„Serdiukovas buvo kaltinamas dėl žemo efektyvumo ir didelių nuostolių tarp Rusijos oro desanto pajėgų dalinių“, – sakoma ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: