Po Kazachstano prezidento komentaro apie LLR/DLR, Kremlius tiesiog įsiuto: atvirai pagrasino Ukrainos likimu  (3)

Kazachstanui grasinama Ukrainos likimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 Po Kazachstano prezidento komentaro apie LLR/DLR, Kremlius tiesiog įsiuto: atvirai pagrasino Ukrainos likimu  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybės Dūmos deputatas Konstantinas Zatulinas pasakė, kad Kazachstane yra „daug regionų, kuriuose daugiausia gyvena rusai“, ir tai „mažai susiję su tuo, kas vadinama Kazachstanu“. Taigi parlamentaras leido suprasti, kad Rusija, kaip okupacinė šalis, nenori toleruoti Kazachstano prezidento Kasimo-Jomarto Tokajevo pasisakymų apie LLR ir DLR.

Zatulinas radijui „Maskva kalba“ užsiminė, kad Kazachstanas gali sulaukti Ukrainos scenarijaus.

„Jei mus sieja draugystė, tai jokie teritoriniai klausimai nekeliami. O jei taip nėra, tada viskas įmanoma“, – su grobuoniška retorika tiesiai šviesiai pasakė Valstybės Dūmos deputatas.

Konstantinas Zatulinas beveik tiesiogiai pareiškė, kad Rusijos Federacija yra pasirengusi užgrobti kaimyninių valstybių, su kuriomis ji turi politinių nesutarimų, teritorijas. Politikas teigė, kad Tokajevo žodžiai „atrodė kaip iššūkis“.

Viename interviu Konstantinas Zatulinas sugebėjo ne kartą demonstravo veidmainystę ir dvejopą politiką, nes leido suprasti, kad šalys, kurioms Rusija kažkaip padeda, turėtų besąlygiškai remti jos įsipareigojimus, net jei tai būtų kruvina invazija į Ukrainą su dešimtimis tūkstančių aukų. Valstybės Dūmos deputatas prabilo apie „iššūkį Putinui“, bet kartu pamiršo paminėti, kad Rusijos prezidentas, neva, kelis kartus netyčia neteisingai ištarė Kazachstano lyderio vardą, taip bandydamas jį įžeisti ir demonstruoti nepagarbą.

 

Anksčiau tapo žinoma, kad Tokajevas tęsė savo poziciją, atsisakydamas Rusijos Nevskio ordino.

Birželio 18 dieną Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas taip pat piktinosi tokiais Kazachstano prezidento žodžiais. Jis kritikavo ne tik Tokajevą, bet ir visas KSSO šalis, kurios nepritarė kruvinam Rusijos karui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(4)
(101)

Komentarai (3)