[Žinios trumpai] Rusija įsigudrino, kaip per parą prarasti net 2 Su-25: tereikia vienos raketos ir elektros laidų (Video)  ()

Vienas iš jų „krito garsiai ir ryškiai. Nes pajėgiose rankose MANPADS daro stebuklus, tai labai geras įrankis išvalyti dangų nuo visų šiukšlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos duomenimis, vienas iš jų, šarvuotas ikigarsinis atakos lėktuvas užkliuvo už elektros linijos stulpo.

Su-25 sunaikinimo Ukrainoje detales savo Facebook paskyroje aprašo „Juodųjų zaporožiečių“ vardu pavadintos 72-osios brigados kovotojai.

„Donecko srityje sudužo priešo bombonešis. Mūsų gynėjai tai padarė, naudodami Igla MANPADS. Danguje dabar vienu kenkėju mažiau. Tai buvo paskutinis Su-25 skrydis“.

„Krito garsiai ir ryškiai. Nes pajėgiose rankose Igla MANPADS daro stebuklus, tai labai geras įrankis išvalyti dangų nuo visų šiukšlių. O su mūsų rankomis viskas gerai“, – rašoma pranešime.

Penktadienį, birželio 17 d. rytą, Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakos lėktuvas nukrito netoli Ukrainos sienos Belgorodo srityje. Kadrai iš įvykio vietos buvo paskelbti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Rusijos karinis lėktuvas nukrito apie 8 valandą ryto vietos laiku. Tai atsitiko netoli Novaja Slobodkos kaimo, esančio į šiaurės rytus nuo Belgorodo.

Lėktuvas nukrito, nes skrydžio metu užkliuvo už elektros linijos atramos. Ši informacija atrodo patikima, nes Rusijos regiono gyventojai pastaruoju metu masiškai skundėsi Rusijos karinių orlaivių skrydžiais itin mažame aukštyje. Vakarų karinė apygarda tikina, kad Su-25 tariamai sudužo per „planinį mokomąjį skrydį“. Taip pat pranešama, kad pilotas spėjo katapultuotis prieš lėktuvui atsitrenkiant į žemę, jis liko gyvas.

 

„Incidento priežastis gali būti techninis gedimas“, – nurodė Rusijos kariuomenė. Sprendžiant iš paviešintos filmuotos medžiagos, atakos lėktuvas nukrito lauke. Jo dalys išsibarstė plačioje teritorijoje. 

Su-25 yra šarvuotas ikigarsinis Rusijos armijos atakos lėktuvas. Rusijos Federacija aktyviai naudoja tokio tipo orlaivius kare su Ukraina, ypač remdama savo sausumos pajėgas mūšio lauke, taip pat smogdama civiliams miestams ir kaimams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai ()