Tikras spjūvis į veidą! Artimas Putino bendražygis atsisakė valstybinio Rusijos apdovanojimo, Kremlius nevykusiu pasiteisinimu dar labiau susimovė  ()

Artima Putino sąjungininkė vis labiau nusigręžia nuo krauju susitepusio diktatoriaus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-19 Tikras spjūvis į veidą! Artimas Putino bendražygis atsisakė valstybinio Rusijos apdovanojimo, Kremlius nevykusiu pasiteisinimu dar labiau susimovė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net KSSO sąjungininkai stengiasi kiek įmanoma labiau atsiriboti nuo Rusijos – Kazachstano vadovas Kasimas Jomartas Tokajevas nepanoro priimti iš Kremliaus Aleksandro Nevskio ordino.

Apie tai  birželio 18 d. „Telegram“ pranešė politologas Yerbolas Jedilovas, remdamasis informuotais šaltiniais.

Pasak jo, Tokajevas pasiūlymą iš Maskvos gavo birželio 17 d. Tačiau Kazachstano vadovas atsisakė. Formali atsisakymo priežastis buvo ta, kad per savo prezidentavimą jis iš esmės negauna ordinų ir apdovanojimų. 

Netrukus Tokajevo spaudos tarnyba informaciją apie atsisakymą patvirtino komentare Kazachstano žiniasklaidai. 

Maskvoje į tai, kas nutiko, reagavo skausmingai. Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas ėmė tikinti, kad apdovanojimas Tokajevui tariamai iš viso nebuvo pasiūlytas.

 

Paneigimas labai abejotinas, nes Peskovo žodžiai, aišku, neturi per daug svorio. Prisiminkite, kad Rusijos invazijos į Ukrainą išvakarėse jis asmeniškai buvo įsitikinęs, kad Rusijos Federacija neva nieko nepuls. Jis netgi gėdino žiniasklaidą ir politikus, kurie perspėjo apie agresyvius Kremliaus planus, kaltino juos rusofobija ir melagienų platinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()