[Žinios trumpai] Arestovičius paviešino, kaip iš tikro Ukraina prarado visus Pietus: aiškėja, kas nutiko su minų laukais ir žvalgybos pareigūnu, kuris turėjo susprogdinti tiltą  (1)

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad prie greitos Chersono okupacijos prisidėjo ir vienas Ukrainos išdavikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersonas buvo pirmasis didesnis Ukrainos miestas, kurį rusams pavyko užimti šios okupacijos metu. Pasak Arestovičiaus, prie to prisidėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininko Igorio Sadochino išdavystė.

„Chersono regiono tarybos vadovas Oleksandras Samoilenko teigė, kad greita regiono okupacija buvo įmanoma dėl Igorio Sadochino, Ginkluotųjų pajėgų nario, užverbuoto Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų, išdavystės“, teigė Arestovičius. Pasak jo, Sadochinas okupantams perdavė detalius minų laukų žemėlapius ir išdavė Ukrainos gynėjų pozicijas.

Samoilenko teigė, kad būta istorijų, jog ukrainiečių minų laukai nesuveikė arba buvo išmontuoti. Jis teigia, kad minos ir dabar ten guli - tiesiog iš Krymo atvykę okupantai minas gudriai apvažiavo, nes žinojo, kur jos yra. Ir visa tai - vieno Ukrainos išdaviko darbo rezultatas. Bet, Samoilenko mano, kad tie minų laukai dar gali suveikti, jei priešui tektų skubiai trauktis - neorganizuotas atsitraukimas gali pasukti ne pačiais saugiausiais keliais.

 

Samoilenko taip pat papasakojo, kodėl nebuvo susprogdintas tiltas per Dnieprą. Ši operacija irgi būtų apsunkinusi Chersono okupaciją, tačiau tiltas nesprogo. Samoilenko teigia, kad žvalgybos pareigūną, kuri turėjo susprogdinti tiltą, nukovė rusų snaiperis. Be to, tiltas apskritai buvo sunkiai sunaikinamas dėl savo dizaino.

(22)
(5)
(17)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: