[Žinios trumpai] Situacija kaista valandomis: po Rusijos grasinimų Lietuva papildomai uždarė Kaliningrado sritį sunkvežimiams  (12)

Lietuva uždarė Kaliningrado sritį ir įvedė papildomus apribojimus sunkvežimiams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-22 [Žinios trumpai] Situacija kaista valandomis: po Rusijos grasinimų Lietuva papildomai uždarė Kaliningrado sritį sunkvežimiams  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant garsių Rusijos grasinimų, Lietuva stiprina ribojančias priemones krovinių tranzitui į Kaliningrado sritį. Šiandien ji paskelbė apie draudimą vežti krovinius sunkvežimiais.

Informaciją aktyviai skleidžia Rusijos žiniasklaida. „Per Lietuvą tranzitu važiuojančių sunkvežimių judėjimas buvo iš dalies apribotas. Todėl šiandien prekes galima gabenti tik jūra“, – nurodė Kaliningrado srities spaudos tarnyba.

Jau dabar pasienyje su Lietuva susikaupė kelių šimtų autovilkikų eilė. Oficialiais duomenimis, leidimą gauti laukia daugiau nei 300 sunkvežimių. Laukimo laikas viršija 32 valandas.

Yra žinoma, kad nuo birželio 18 dienos Lietuvos valdžia apribojo tranzitą geležinkeliais į Kaliningrado sritį, taip pat įvedė draudimą gabenti produkcijai, kuriai buvo taikomos sankcijos. Rusijos reakcija į tai stipri. Protesto nota buvo perduota per Užsienio reikalų ministeriją. Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos vadovas Patruševas paskelbė grėsmę nacionaliniams interesams ir pagrasino „atsakomosiomis priemonėmis“.

 

Taip pat pranešta, kad Lietuvos geležinkelio tranzito sustabdymą Rusija kvalifikavo kaip „ekonominį smaugimą“, reikalaujantį atsakymų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(11)
(130)

Komentarai (12)