[Žinios trumpai] Rusijoje visai blogai: valdžia įsiutusi, kad gyventojai „tapo labai gudrūs, reikalauja algų, kai gresia žlugimas“  (2)

Rusijos valstybinės įmonės pradėjo susidurti su problemomis mokant atlyginimus – valdžios institucijos krizę sieja su V. Putino „specialiąja operacija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Uralo kompresorių gamykla Jekaterinburge darbuotojams skolinga daugiau kaip 20 mln. rublių darbo užmokesčio. Žmonės jau nuo balandžio mėnesio negavo atlyginimų ir pradėjo rengti protestus, tačiau gamyklos vadovybė juos apkaltino nepatriotiškumu.

Gamyklos generalinis direktorius Denisas Tasakovas pripažino, kad dėl „specialiosios operacijos“ daugeliui įmonės partnerių buvo pritaikytos sankcijos ir jų sąskaitose bankuose, kuriems taikomos sankcijos, kabojo pinigai.

Bendrovė dar neišmokėjo atlyginimų už balandžio ir gegužės mėnesius. Tačiau kilus visuomenės pasipiktinimui, žmonėms pradėjo pervesti dalį uždirbtų pinigų. Gamyklos direktorius vis tiek rado priežastį papriekaištauti aktyvistams: „Per Didįjį Tėvynės karą niekas neklausė apie atlyginimus, bet mes turime valstybės gynybos įsakymą, o dabar jam gresia žlugimas. Žmonės žūsta ir man atrodo, kad tai yra svarbiau. O dabar visi tapo tokie gudrūs, kad turime streikų!“.

 

Nepaisant bandymų pasiteisinti, gamyklos vadovybei vis tiek buvo iškelta baudžiamoji byla. Teigiama, kad regioninės valdžios institucijos ėmėsi veiksmų padėčiai išspręsti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(0)
(59)

Komentarai (2)