[Žinios trumpai] Sakartvelas laivą su rusiška nafta pasiuntė na***: Batumio uostas atsisakė aptarnauti Rusijos tanklaivį – aišku kam buvo skirta ši nafta  ()

Laivas, gabenęs daugiau nei 30 000 tonų „Rosneft“ naftos, iškeliauja iš Batumio neiškrautas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakartvelas uždraudė savo uoste iškrauti laivą su Rusijos naftos produktais.

Sakartvelo žiniasklaida pranešė, kad birželio 26 dieną į Batumio uostą su Turkijos vėliava įplaukė laivas, gabenęs daugiau nei 30 000 tonų „Rosneft“ naftos.

Iš pradžių pasirodė informacija, kad Sakartvelas planuoja pakeisti kilmės šalį iš Rusijos į Kazachstaną, kad vėliau krovinys galėtų būti gabenamas į Europą. Tačiau informaciją paneigė Sakartvelo finansų ministerijos pajamų tarnyba ir uždraudė iškrovimą.

Ministerija teigė, kad patikrinus dokumentus nustatyta, kad nei pats laivas, nei jo savininkai nebuvo įtraukti į sankcijų sąrašą, dėl ko buvo išduotas leidimas įplaukti į Sakartvelo uostą. Pagal dokumentus, laive esantis krovinys buvo skirtas gabenimui į Turkiją. Kartu nustatyta, kad laive rastų naftos produktų siuntėja yra įmonė, kuri yra įtraukta į tarptautinių sankcijų sąrašą.

 

„Atsižvelgdami į aplinkybes, atsisakėme atlikti iškrovimą ir pagal tai numatytas muitinės procedūras. Šiandien laivas privalo palikti Batumio uostą“, – pranešė departamentas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(178)
(3)
(175)

Komentarai ()