[Žinios trumpai] „AvtoVAZ“ agonija: išparduodamas turtas už milijardus  ()

„AvtoVAZ“ ieško pirkėjų pertekliniam nekilnojamajam turtui, skelbia Toljačio portalas „Volga News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, vietinis automobilių milžinas nori parduoti 18 nekilnojamo turto objektų, kurių bendra vertė siekia 1,18 mlrd. rublių. Brangiausias turtas – administraciniai pastatai Transportnaya g. 26, kurių plotas siekia beveik 13,5 tūkst. kv. m. Už šį kompleksą „AvtoVAZ“ ketina gauti 220 mln. rublių.

Pastate Transportnaya gatvėje dabar ilgalaikės nuomos pagrindu veikia „Sberbank“ verslo sprendimų centras.

Be to, „AvtoVAZ“ pardavė keletą pramoninės paskirties žemės sklypų Podstepki ir Avtozavodsky rajone, taip pat biurų patalpas ir sandėlius. Iki šiol jie buvo išnuomoti, juose yra muitinės postas, FOC ir kitos organizacijos.

Turto pardavimo priežastis nežinoma. Vasario mėnesį „AvtoVAZ“ nusprendė atsikratyti dar vieno objekto – bandomosios gamybos patalpos (OPP), esančios priešais „AvtoVAZ“ pagrindinę gamyklą Toljatyje. Darbas ten buvo sustabdytas dar 2015 metais dėl nuostolių. „Drom“ teigimu, OPP pirkėjas dar nerastas.

 

Nuo 2022 metų sausio iki birželio Rusijoje buvo parduota 74 714 vnt. „Lada“ automobilių – tai yra, „AvtoVAZ“ pardavimai sumažėjo 63 proc. Birželį rinkos lyderiais išliko „Lada Granta“ ir „Lada Vesta“, tačiau kiekvienos iš jų pardavimai, palyginti su 2021 metų birželiu, sumažėjo daugiau nei 10 tūkst. vienetų.

Situaciją gali pataisyti „antikriziniai“ modeliai: kol kas šviesą išvydo keli supaprastintos „Granta“ variantai, tačiau netrukus prie jo prisijungs ir kiti „Lada“ variantai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()