[Žinios trumpai] Gordonas: Rusijoje tikrai gali kilti partizaninis karas, sukilimui vadovaus pats Kadyrovas  (5)

Dmitrijus Gordonas mano, kad Rusijoje gali nutikti visko, įskaitant partizaninį karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas žurnalistas Dmitrijus Gordonas kalbėjosi su Aleksejaus Navalno komandos atstove Anastasija Kadetova, atsakydamas į svarbius susirinkusiųjų klausimus dėl Ukrainos ir Rusijos karo.

Vienu metu pokalbis pakrypo apie Rusijos Laisvės legioną, kai pokalbyje kažkas paklausė D. Gordono nuomonės apie šį savanorių būrį.

„Kiekvienam žmogui, kuris kovoja prieš V. Putino režimą ir Rusijos karinę mašiną, ar priekyje, ar užnugaryje, ar kaip nors kitaip, visi ukrainiečiai ir aš asmeniškai esu dėkingas, todėl jei šis legionas egzistuoja ir visi šie vaikinai kovoja prieš V. Putiną, ačiū jiems“, – atsakė žurnalistas.

Tada kažkas iš publikos uždavė dar svarbesnį klausimą: „Dmitrijau, kaip manai, ar Rusijos teritorijoje bus partizaninis karas?

Prisiminkite, kad daugelis ekspertų netiki tokia galimybe, nes Rusijos visuomenė yra pernelyg pasyvi, apolitiška ir nuolanki tiesiogine to žodžio prasme. Tačiau D. Gordonas išsakė kitokią, labiau padrąsinančią nuomonę:

„Žinote, remiantis pasaulio istorijos žiniomis, o aš istoriją išmanau neblogai, ypač po 1917 m., tada Rusijos teritorijoje viskas įmanoma. Apskritai visko gali nutikti. Nenustebčiau, jei prasidėtų partizaninis karas“.

Po to žurnalistas atkreipė dėmesį į vieną daug ką pasakantį faktą: V. Putinas neseniai panaikino Tatarstano prezidento postą, ir dabar Rustamas Minnikhanovas bus vadinamas vadovu, o ne prezidentu. Tai, žinoma, rodo, kad Rusijos diktatorius žino apie tokių respublikų keliamą pavojų.

 

„Rusijoje yra regionų, kurie siekia nepriklausomybės. Nežinau, ar atsiskyrimo, bet nepriklausomybės tai tikrai“, – prisiminė Dmitrijus Gordonas.

„Tai visų pirma taikoma turtingiems regionams, tokiems kaip Tatarstanas, Baškirija, Čečėnija. Artėjantis V. Putino žlugimas, Rusijos kariuomenės pralaimėjimo karo fone prasideda išcentrinis procesas ir Rusijos regionai pradeda tolti nuo metropolijos. Net nenustebsiu, jei Ramzanas Kadyrovas vadovaus Čečėnijos nepriklausomybės procesui“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(81)
(1)
(80)

Komentarai (5)