[Žinios trumpai] To dar niekada nebuvo, Rusijoje tiesiog anomalinė vabzdžių ataka - pažeista daugiau nei 2 tūkst. ha, rusai įžvelgia atpildą už karą Ukrainoje (Video)  ()

Rusijos Federacijos Uljanovsko srities gyventojai skelbia kandžių invaziją. Teigiama, kad to dar niekada nebuvo, o Rusijos Federacijos gamtos išteklių ministerija jau pripažino, kad vabzdžiai sunaikino kelis tūkstančius hektarų medžių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-25 [Žinios trumpai] To dar niekada nebuvo, Rusijoje tiesiog anomalinė vabzdžių ataka - pažeista daugiau nei 2 tūkst. ha, rusai įžvelgia atpildą už karą Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čigonine kandimi laikomi vabzdžiai renkasi gatvėse, tupia ant automobilių ir pastatų. Tai patvirtina Uljanovsko srities aplinkos apsaugos skyriaus vadovas Sergejus Beliajevas. Anot jo, tai pirmas toks protrūkis Rusijos Federacijoje per pastaruosius 10 metų, o liepos 18 dieną nukentėjusi teritorija jau buvo apie 2000 hektarų.

Čigoninė kandis laikoma vienu iš labiausiai paplitusių miško kenkėjų. Dažniausiai vikšrai pažeidžia lapuočius. Pasibaigus aktyviai maitinimosi fazei, vabzdys patenka į lėliukės fazę.

Vietos ekspertai įrengia gaudykles ir registruoja suaugusių vabzdžių skaičių, bet labai efektyvių kovos būdų nėra. Pranešama, kad rudenį kenkėjai bus suskaičiuoti ir bus sudaryta kitų metų prognozė. Regiono gamtos ir ūkio ministrė Gulnara Rachmatulina jau įsakė parengti kenkėjų kontrolės planą. Jau kitais metais planuojami darbai likviduojant jų veisimo centrus, jie bus apdorojami grunte.

 

Internautai reiškia baimę dėl bulvių ir saulėgrąžų likimo. „Tai dėl karščio. Viskas bulvėms ir saulėgrąžoms“, – rašė vienas skaitytojas. Kai kurie prietaringi vartotojai vabzdžių atsiradimą laiko savotišku ženklu, atpildu už Ukrainą. „Ne bėda - kiek mūsų vaikinų žuvo“, – rašė vienas socialinių tinklų naudotojas.

(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: