[Žinios trumpai] Beprotiškas pasiūlymas Rusijos Dūmoje: pripažinti Ukrainą teroristine valstybe, NATO šalis terorizmo rėmėjomis ir konfiskuoti visą turtą  (2)

Partijos „Sąžininga Rusija – patriotai – už tiesą“ deputatai Valstybės Dūmai pateikė įstatymo projektą dėl Ukrainos pripažinimo teroristine valstybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė frakcijos „Sąžininga Rusija – patriotai – už tiesą“ vadovas Sergejus Mironovas.

„Manome, kad jos piliečiams priklausantis turtas turėtų būti konfiskuotas ir paverstas Rusijos Federacijos pajamomis, siekiant kompensuoti nuo teroristinės valstybės patirtą žalą, – sakė S. Mironovas. – Panašių priemonių turi būti imtasi ir prieš šalis, kurios yra terorizmo bendrininkės“.

Būtinybę priimti įstatymo projektą partijos lyderis pagrindė tuo, kad dabar Rusijos įstatymuose nėra „teroristinės valstybės“ sąvokos. Tik organizacija gali būti pripažinta teroristine, o kai kurios šalys „tyčia organizuoja teroristinius išpuolius, sprogdinimus ir padegimus, nukreiptus prieš civilius gyventojus“. Visų pirma S. Mironovas apkaltino Ukrainą tuo, kad dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų tarp civilių gyventojų kasdien auga aukų skaičius.

Sergejus Mironovas nieko naujo nesugalvojo. Dešimtajame dešimtmetyje nacistinė Vokietija priėmė įstatymą dėl žydų turto konfiskavimo.

„Mūsų partija siūlo į Rusijos įstatymus įtraukti „teroristinės valstybės“ ir „terorizmą remiančios valstybės“ sąvokas“, – sakė S. Mironovas.

Kokius kriterijus siūloma patvirtinti Valstybės Dūmoje?

Parlamentaras pasiūlė tokius kriterijus, pagal kuriuos šaliai suteikiamas teroristinis statusas:

  • atsakinga už sprogdinimų, padegimų ar kitų gyventojus gąsdinančių ir žmonių mirties pavojų keliančių veiksmų organizavimą;
  • daro didelę žalą turtui, organizuoja nelegalias ginkluotas formuotes ir nusikalstamas bendruomenes;
  • ragina atimti dalį teritorijos arba pasisako už Rusijos teritorinio vientisumo pažeidimą.

 

Valstybės Dūmos deputatas įsitikinęs, kad su tokiomis valstybėmis būtina nutraukti diplomatinius santykius, konfiskuoti jų piliečių turtą. S. Mironovas siūlo tokias pačias priemones taikyti prieš NATO šalis, kurios teikia pagalbą Ukrainai.

Įstatymo projektas atspindėjo Rusijos kariuomenės veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(31)
(-24)

Komentarai (2)