[Žinios trumpai] Totalus fiasko: netoli Chersono dvi Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimo grupės „pasiklydo“ ir pateko į spąstus  ()

Chersono srityje fronto linija juda taip intensyviai, kad okupantų vadovybė nespėja sekti, kas vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi RF ginkluotųjų pajėgų puolimo grupės pateko į spąstus Chersono kryptimi prie Davydiv Brid.

Šią informaciją feisbuke patvirtino karo stebėtojas Konstantinas Mašovecas.

Incidentas įvyko Andreevkos kaime. Dvi puolimo grupės iš Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų 237-ojo pulko ir 76-osios gvardijos, įsiveržė į Ukrainos gynybos pajėgų kontroliuojamą teritoriją. Įvyko mūšis, įsibrovėliai patyrė didelių nuostolių.

Mašoveco teigimu, RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė incidento priežastimi laiko „klaidingą pranešimą apie tikrąją fronto linijos vietą ir Ukrainos karių pozicijų buvimo vietą“. Tai yra, dviem grupėms buvo įsakyta vykti į Andreevką, įsitikinus, kad kaimas jau užimtas. Realybėje, ten buvo dislokuotos Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Situaciją feisbuke pakomentavo ir karinis stebėtojas Aleksandras Kovalenko. Jis padarė išvadą, kad Rusijos vadovybė neturi patikimos informacijos apie tai, kas vyksta fronto linijoje.

 

„Drąsūs Pskovo desantininkai įvažiavo į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jau kontroliuojamą zoną, jausdamiesi kaip namuose. Ir viskas dėl to, kad manė esantys ne fronto linijoje ar išlaisvintoje Ukrainos teritorijoje, o užnugaryje", – rašė ekspertas.

Jis mano, kad Chersono srityje fronto linija juda taip intensyviai, kad okupantų vadovybė nespėja sekti, kas vyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(1)
(136)

Komentarai ()

Susijusios žymos: