[Žinios trumpai] „Buvo sąžiningas ir atviras pokalbis“: skelbiama apie ką pirmą kartą nuo karo pradžios telefonu kalbėjo A. Blinkenas ir S. Lavrovas  ()

JAV valstybės sekretorius pareiškė apie nepriimtiną tolesnę Ukrainos teritorijos okupaciją ir valdžios keitimą karinėmis priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei šis scenarijus išsipildys, JAV atsakys reikšmingomis sankcijomis.

JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmą kartą, nuo didelio masto karo Ukrainoje pradžios, pasikalbėjo telefonu. Apie tai pranešta per „YouTube“ transliuotą JAV ir Japonijos ekonominės politikos patariamojo komiteto posėdį.

Anot A. Blinkeno, su Rusijos ministru buvo nuoširdus ir atviras pokalbis. Blinkenas paragino Maskvą paleisti krepšininkę Britney Griner ir Paulą Whelaną, kuris atlieka 16 metų bausmę dėl įtarimų šnipinėjimu. Greiner Rusijoje buvo sulaikyta vasario mėnesį, ji įtariama disponavusi narkotikais.

„Pasaulis laukia, kol Rusija įvykdys savo įsipareigojimus pagal susitarimą su Ukraina, Turkija ir JT dėl grūdų tiekimo iš Ukrainos“, – pabrėžė Blinkenas.

Pasak Valstybės departamento vadovo, pasaulio bendruomenė nesutiks su Rusijos Federacijos planais toliau okupuoti Ukrainos teritoriją ir pakeisti demokratiškai išrinktą valdžią.

 

Jungtinės Valstijos įves Rusijai papildomas reikšmingas sankcijas, jei Rusija įgyvendins šiuos planus, reziumavo Blinkenas.

Blinkeno ir Lavrovo pokalbis – ką apie tai sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijoje

Rusijos užsienio reikalų ministerija teigė, kad Lavrovas kalbėjosi su Blinkenu apie visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą „principingą požiūrį“ ir „tikslų įgyvendinimą“.

Rusijos ministras paragino Vakarus nustoti aprūpinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas modernia ginkluote.

 

„Ministras pabrėžė, kad situaciją komplikuoja JAV sankcijos, o JAV pažadai suteikti tam tikras išimtis Rusijos maisto tiekimui kol kas neįgyvendinti. Nurodyta, kad šia problema pasinaudoja „kolektyviniai Vakarai“ savo geopolitinėje veikloje, įgyvendinant savo interesus“, – sakoma pranešime.

Rusijos pusė pasiūlė grįžti prie „tyliosios diplomatijos“ režimo dėl galimo apsikeitimo įkalintais Rusijos ir JAV piliečiais.

Šalys apsikeitė nuomonėmis dvišalių santykių klausimais, kuriuos labai reikia normalizuoti, rašo Užsienio reikalų ministerija.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()