JAV smogiamoji grupė su lėktuvnešiu „Ronald Reagan“ keliauja link Taivano: situacija super įtempta, Nancy Pelosi vis tiek vyks į Taivaną?  ()

JAV lėktuvnešių smogiamoji grupė plaukia Taivano link: Pelosi skrenda į salą nepaisydama Kinijos karinių grasinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šaltinių, Pelosi keliaus į Taivaną jau antradienį, nepaisydamas piktų karinių grasinimų iš Kinijos.

JAV kariuomenė perkelia lėktuvnešius ir didelius orlaivius arčiau Taivano prieš galimą JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi vizitą į salą. Smogiamoji grupė su lėktuvnešiu „Ronald Reagan“ jau keliauja į šiaurės rytus, arčiau salos.

Pentagonas išreiškė susirūpinimą ir taip pat priešinosi Pelosi vizitui, tačiau, remiantis „Nikkei Asia“ ataskaita, atrodo, kad JAV kariuomenė kuria buferinę zoną Pelosi skrydžiui, jei ji nuspręs tęsti savo vizitą.

Bidenas praėjusį trečiadienį žiniasklaidai sakė, kad JAV kariuomenė mano, jog Pelosi vizitas Taivane „šiuo metu nėra gera idėja“.

Be to, šaltiniai teigia, kad Pelosi vis tiek lankysis Taivane savo kelionės po Aziją metu, nepaisant Kinijos grasinimų pradėti karinius veiksmus. Apie tai rašo „Businessinsider“.

 

Tingting Liu iš Taivano TVBS naujienų kanalo pirmadienį savo „Twitter“ puslapyje pranešė, kad Pelosi atvyks į Taipėjų, Taivano sostinę, ir nusileis antradienio vakarą vietos laiku.

CNN taip pat pranešė apie vizito planus, remdamasis Taivano ir JAV pareigūnais, tačiau patikslino, kad atvykimo laikas vis dar nežinomas. Kanalas pranešė, kad Taivano pareigūnas sakė, jog Pelosi turėtų likti saloje nakčiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()