Karas Ukrainoje tik vaikų žaidimai: Rytuose gali kilti karas, kuris sudrebins visą pasaulį, Vakarams tai bus „košmariškos pasekmės“  ()

Konfliktas tarp Vakarų ir Kinijos dėl Taivano atneš didžiulę žalą pasaulio ekonomikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimas konfliktas tarp Vakarų ir Kinijos dėl Taivano atneš daug daugiau žalos pasaulio ekonomikai nei dabartinė Vakarų ir Rusijos konfrontacija dėl „specialios operacijos“ Ukrainoje. Apie tai praneša laikraštis „Telegraph“.

Straipsnio autoriaus cituojamų ekspertų nuomone, Kinijai nusprendus priverstinai pavergti Taivaną, gali kilti dar viena diplomatinė krizė. Dėl šios konfrontacijos Kinijai gali būti įvestos sankcijos, o Vakarų korporacijoms teks palikti perspektyvią Azijos rinką. Dėl to, anot ekspertų, įmonės patirs didžiulius nuostolius, nes Kinija joms atneša nemažą dalį pelno.

Straipsnyje pažymima, kad vien „Apple“ šioje rinkoje 2021 metais uždirbo 68 mlrd. dolerių, o tai sudarė 19 proc. visų pajamų. Savo ruožtu Didžiosios Britanijos farmacijos kompanija „AstraZeneca“ Kinijoje kasmet uždirba mažiausiai 6 milijardus dolerių (16 proc. viso pelno). Publikacijos autorius mano, kad tokia krizė baigsis „košmariškomis pasekmėmis“ pasaulio ekonomikai, nes bandant „išsikovoti drakono palankumą“ jau buvo dirbama ne vienerius metus ir skirta didžiulės pinigų sumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(16)
(2)

Komentarai ()