[Žinios trumpai] Paskelbtas sensacingas Libano pranešimas dėl sulaikyto laivo - visiškai nebijo Rusijos!  ()

Faktas: miltai ir miežiai, esantys laive „Laodicea“, yra iš Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-03 [Žinios trumpai] Paskelbtas sensacingas Libano pranešimas dėl sulaikyto laivo - visiškai nebijo Rusijos!  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ambasada Libane gavo dokumentus, patvirtinančius faktą, kad miltai ir miežiai, esantys laive „Laodicea“, yra iš Ukrainos. 

Jau rugpjūčio 1 d., Ukrainos ambasada buvo pasirengusi pateikti vietos teismui visus dokumentus, suteikiančius teisę pratęsti laivo sulaikymo laikotarpį. Apie tai ambasada paskelbė savo „Twitter“ puslapyje.

Išvakarėse, Libano generalinis prokuroras Hassanas Veidatas, patvirtino sulaikęs Ukrainoje vogtus grūdus gabenusį laivą. Kartu buvo pasakyta, kad laivas bus sulaikytas tol, kol bus tęsiamas tyrimas.

Ukrainos ambasada tikina, kad laivas grūdais buvo pakrautas Feodosijoje, o pats krovinys buvo pavogtas okupuotose Chersono ir Zaporožės regionų teritorijose.

Žinoma, kad laivas priklauso kompanijai „Syria Mar Shipping Ltd.“, kuriai 2015 m. Jungtinės Valstijos skyrė sankcijas dėl ryšių su Basharu al Assadu.

 

Ukraina jau paskelbė sprendimą areštuoti Sirijos laivą, tačiau Rusijos ambasada Libane teigia nieko nežinanti apie grūdus.

Libano užsienio reikalų ministras Abdullah Bou Habib sakė, kad laive yra apie 5000 tonų miltų ir tiek pat miežių.

Į Tripolio (nepainioti su Libijos sostine) uostą laivas įplaukė liepos 27 d. Tą pačią dieną JAV valstybės departamento pranešėjas Nedas Price'as pasakė, kad laive yra iš Ukrainos pavogtų grūdų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(3)
(93)

Komentarai ()