[Žinios trumpai] Rusijos bandymai išgelbėti aviaciją pasiekė absurdo lygį: nusileidimo metu pilotams rekomenduojama „atsisakyti stabdžių”  ()

Rusijos oro linijų rekomendacijos pilotams: sumažinti stabdžių naudojimą lėktuvui nusileidžiant ir riedant, kad sumažėtų jų susidėvėjimas ir pailgėtų tarnavimo laikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavasarį Rusijos valdžia atvirai prisipažino, kad plėšikauja aukščiausiu lygiu: pasisavino beveik penkis šimtus vakarietiškų lėktuvų. Šie laineriai turėjo būti grąžinti nuomotojams, tačiau Maskva nusprendė juos pasilikti.

Tuomet ekspertai perspėjo, kad vagystė tik pailgins Rusijos aviacijos pramonės agoniją, kuri dėl atsarginių dalių trūkumo negalės pilnai funkcionuoti. Tačiau Rusijos aukščiausio lygio vadovai nusprendė, kad išspręs problemas, kai tik jos kils. Pagrindinis planas buvo oro kanibalizmas, kai lėktuvai ardomi dėl atsarginių dalių kitiems laineriams.

Ir štai laikas „x“ atėjo. Rugpjūčio 1 dieną tapo žinoma, kad Rusijos oro linijos rekomendavo pilotams sumažinti stabdžių naudojimą lėktuvui nusileidžiant ir riedant, kad sumažintų jų susidėvėjimą ir pailgintų tarnavimo laiką, praneša „Aviado“. 

 

„Ural Airlines“, „Rossiya Airlines“ ir buvęs milžinas „Aeroflot“ patarė pilotams taupiai naudoti stabdžius. Kai kurios oro linijos net leido nenaudoti stabdžių ilguose kilimo ir tūpimo takuose.

Lėktuvų pilotų buvo paprašyta padaryti ilgesnius tūpimo intervalus, kad lėktuvai spėtų atlaisvinti kilimo ir nusileidimo takus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai ()