[Žinios trumpai] Visai šalia JAV Baltųjų rūmų kirto mirtinas žaibas, yra žuvusiųjų – kirčio momentas užfiksuotas vaizdo kameros (Video)  ()

Žaibas trenkė į Lafajeto aikštę, nedidelį parką, esantį kitoje gatvės pusėje priešais Baltuosius rūmus, ketvirtadienį (rugpjūčio 4 d.) prieš 19 val. vietos laiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių skelbta apie keturis nukentėjusius – du vyrus ir dvi moteris, kurie patyrė „kritiškai pavojingus gyvybei sužalojimus“.

Tačiau vėliau, trys žmonės, tarp jų 56-ąsias vestuvių metines šventusi pagyvenusi pora, penktadienį buvo paskelbti mirusiais po žaibo smūgio parke prie Baltųjų rūmų.

Visos aukos buvo nugabentos į vietines ligonines, tačiau penktadienio rytą Metropoliteno policija patvirtino, kad dviem iš jų – 75 metų Donnai Muelleriui ir 76 metų Jamesui Muelleriui iš Džeinsvilio Viskonsino valstijoje – buvo konstatuota mirtis.

Pora lankėsi JAV sostinėje švęsti savo vestuvių metines, leidiniui „Milwaukee Journal Sentine“ sakų jų dukterėčia Michelle McNett.

Vėliau penktadienį trečioji auka, 29 metų vyras, taip pat mirė nuo sužalojimų, pranešė policija.

Kito suaugusiojo būklė tebėra kritinė.

Baltųjų rūmų atstovė sakė, kad Bideno administracija „liūdi dėl tragiškos žūties“.

„Mes meldžiamės už tuos, kurie vis dar kovoja už savo gyvybes“, – pridūrė spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre.

JAV Slaptoji tarnyba ir parko policija atskubėjo padėti nukentėjusiems po to, kai tapo smūgio liudininkais, socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime sakoma priešgaisrinės pagalbos ir pagalbos tarnybų departamento atstovo Vito Maggiolo pranešime.

 

 

Aukos, matyt, ieškojo prieglobsčio nuo audros po vienu iš parko medžių.

„Medžiai nėra saugios vietos“, – „Washington Post“ sakė Maggiolo. „Kiekvienas, kuris eina ieškoti pastogės po medžiu, yra labai pavojinga vieta“.

Ketvirtadienio vakarą Amerikos sostinę talžė stipri audra su perkūnija.

JAV meteorologijos tarnybos duomenimis, per pastarąjį dešimtmetį žaibas per metus Jungtinėse Valstijose nužudydavo vidutiniškai 27 žmones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: