To dar nebuvo! Prancūzų mokslininkas sukėlė tikrą audrą, kai pasidalino „Webbo teleskopo nuotrauka“, o dabar paaiškėjo, ką iš tikro jis nufotografavo (Foto)  (5)

Prancūzų mokslininkas, pasidalinęs „Webbo teleskopo nuotrauka“, internete sukėlė tikrą audrą - dabar paaiškėjo paslaptis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzų mokslininkas atsiprašė po to, kai paaiškėjo, kad tolima žvaigždė, kurią neva užfiksavo James Webbo kosminis teleskopas, iš tikrųjų yra chorizo dešros griežinėlis.

Prancūzų mokslininkas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė chorizo gabalėlio nuotrauką ir tvirtino, kad tai tolimosios žvaigždės atvaizdas, gautas Jameso Webbo kosminiu teleskopu.

Aštrios ispaniškos dešros vaizdu liepos 31 d. socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo garsus prancūzų fizikas Etjenas Kleinas, teigdamas, kad tai buvo naujausias vaizdas, užfiksuotas Jameso Webbo teleskopo (JWST). Kleinas yra Prancūzijos Alternatyvios energijos ir atominės energijos komisijos direktorius.

Dalindamasis vaizdu jis rašė: „Kentauro Proksimos, artimiausios Saulės žvaigždės, esančios 4,2 šviesmečio nuo mūsų, vaizdas. Jį užfiksavo JWST. Toks detalumo lygis... Diena po dienos atskleidžiamas naujas pasaulis“.

 

Socialiniuose tinkluose pasklidęs vaizdas priminė ugnies raudonumo rutulį su šviesiomis dėmėmis, kurios spindėjo juodame fone.

Įrašas sulaukė daugiau nei 15 000 paspaudimų „patinka“ ir daugiau nei 2 000 retweetų. Kai kurie „Twitter“ vartotojai nepapuolė į mokslininko spąstus ir komentarų skiltį užtvindė pastabomis:

„Nustok mums meluoti! Tai chorizo gabalas! Man patinka sąmokslas... Suuuuper", - rašė vienas vartotojas.

 

Kitas rašė: „Plokščiažemininkai ketina sukurti naują teoriją. Žvaigždės iš tikrųjų yra chorizo dešra".

Kleinas vėliau pripažino, kad vaizdas iš tiesų yra dešros griežinėlio.

„Atsižvelgdamas į kai kuriuos komentarus, jaučiuosi priverstas paaiškinti, kad šis tviteris, kuriame matoma tariama Kentauro Proksimos nuotrauka, buvo tam tikra pramoga. Išmokime saugotis autoriteto argumentų ir spontaniškos tam tikrų vaizdų iškalbos“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)

Komentarai (5)