[Žinios trumpai] Putinui pavyko apeiti Lukašenką? Tūkstančiai Baltarusijos karių prisijungia prie karo Ukrainoje (Video)  (1)

Rusijos pusei pavyko „įtikinti“ Minską padėti gyvąja jėga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant beviltiškų Aleksandro Lukašenkos pastangų išvengti įsitraukimo į karą prieš Ukrainą, Maskva vis dar spaudžia bendrininkus. Rusijos pusei pavyko „įtikinti“ Minską padėti gyvąja jėga.

Sutartį dalyvauti kare prieš Ukrainą pasirašė iki 13 000 buvusių Baltarusijos kariškių ir OMON grupuotė.

Tai pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio direktorato pirmininko pavaduotojas Aleksejus Gromovas.

„Pagrindinė motyvacija - baimė ir pinigai. Okupacinės kariuomenės veiksmuose nėra ideologinio komponento. Baimė ir pinigai yra pagrindiniai karinio buvimo Rusijos armijoje veiksniai", – komentavo Gromovas.

Buvusio liaudies deputato Borislavo Berezos teigimu, ir pačioje Rusijoje daug karių verbuojami sudaryti sutartis ne tik dideliais atlyginimais, bet ir tuo, kad šiuos atlyginimus gaus, saugodami sandėlius ir aerodromus. Tiesa, pastaruoju metu šis motyvas neveikia.

 

„Ypač po to, kai pastarosiomis savaitėmis, pasitelkus HIMARS sistemas, susprogdinta dešimtys sandėlių, o Kryme surengtas ugnies šou“, – patikslino politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(3)
(66)

Komentarai (1)